Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Bu Fethullahçı Terör Örgütü en büyük zararı İslam dinine verdi.

29.07.2016 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Bu Fethullahçı Terör Örgütü en büyük zararı İslam dinine verdi. Bunların Müslümanlıkla alakası yoktur. Masum insanları katleden, uçaklarla kendi halkının üzerine bomba atan, helikopterlerle mermi sıkan bu katillerin Türk milletiyle de Müslümanlıkla da bir alakası yoktur." dedi.

Malkoç, Tekirdağ'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara telefon bağlantısı aracılığıyla seslendi.

Tekirdağ'da olduğu gibi 81 ilde vatandaşların 14 gündür ayakta olduğunu belirten Malkoç, çocukların geleceğine, hukuka, demokrasiye milli iradeye halkın sahip çıktığını söyledi.

15 Temmuz darbecilerinin kanlı, alçak girişiminin aynı zamanda Türkiye'yi istila hareketi olduğunu belirten Malkoç, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'bu eşkıyalara karşı alanlara çıkın, sokaklara çıkın, hukukunuzu koruyun' dedi. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, şanlı bir direniş başladı." diye konuştu.

Malkoç, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı direnişte hedefin, Türk bayrağını daha yükseğe taşımak, onun birliği altında eşkıyalara, kanlı çetelere, milletin iradesine tuzak kuranlara dur demek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ortak vatan aşkıyla, hukuku korumak gayesiyle, milli iradeye sahip çıkmak amacıyla toplumun bütün kesimleri, sağcısı, solcusu, Türkü, Kürdü hep beraber alanlara çıktık. Tıpkı milli mücadelede olduğu gibi. O açıdan bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Ortak paydamız vatanımıza sahip çıkmak, hukuka sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak, yerli ve milli olan herkesle beraber olmak. Sizler 14 günden beri tıpkı Malazgirt Meydan Muharebesi'nde, atının üzerine binmiş, atının kuyruğunu bağlamış, beyaz kefeniyle Alparslan Gazi'nin arkasında duran o güçlü insanlara, iman sahibi insanlara, Anadolu'nun kapısını açan yiğitlere benziyorusunuz. Sizler tıpkı Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'un surları önünde durduğunda o Fatih'in arkasındaki, peygamber efendimizin methine mazhar olan ordunun neferlerine benziyorsunuz. O insanların imanı sizde var."

Türkiye'de, geçmişte 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat darbesinin yaşandığını, ancak 15 Temmuz'daki kalkışmanın hepsinden farklı olduğunu vurgulayan Malkoç, bu sefer milletin sağcısıyla, solcusuyla CHP'lisi ile, MHP'lisi ile AK Partili'siyle milli iradeye sahip çıkarak eşkıyalara dur dediğini belirtti.

"FETÖ en büyük zararı İslama verdi"

FETÖ'nün Türk milletiyle ve Müslümanlıkla bir alakasının olmadığını vurgulayan Malkoç, "Bu Fethullahçı Terör Örgütü en büyük zararı İslam dinine verdi. Bunların Müslümanlıkla alakası yoktur. Masum insanları katleden, uçaklarla kendi halkının üzerine bomba atan, helikopterlerle mermi sıkan bu katillerin Türk milletiyle de Müslümanlıkla da bir alakası yoktur. Tıpkı Silopi'de, Cizre'de, Diyarbakır'da, PKK'nın açtığı hendek ve çukurlara nasıl PKK'lıları bu millet gömdüyse, bu eşkıyaları da demokrasi mezarına gömecek inşallah." ifadelerini kullandı.

Malkoç, Türkiye'nin 15 Temmuz'dan itibaren yeni bir sürece girdiğini, yeni bir dönemin başladığını bildirerek, "Bu dönem güçlü Türkiye'nin, lider Türkiye'nin gerçekleşme başlangıcıdır. 2023 hedeflerinin azimle, kararlılıkla, emin adımlarla yürümesinin başlangıcıdır. Allah nasip ederse, sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın önderliğinde 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz. Bunu ne Fethullah Gülen'in eşkıyaları durdurabilecek, ne de onlara yurt dışından destek verenler durdurabilecek. Bu milletin azmi, kararlılığı, hukuka bağlılığı inşallah bu eşkıyaların hepsini yenecek ve hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz."

Valilik önünde toplanan vatandaşlar, bayraklarla "Darbeye karşı omuz omuza", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" sloganları attı.

Darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, tekbirlerle "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement