Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde FETÖ darbe girişimine tepkiler devam ediyor.

29.07.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde FETÖ darbe girişimine tepkiler devam ediyor.

Harran Belediyesi tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Yürüyüşünde" belediye binasının önünde toplanan binlerce kişi, ellerinde bayraklarla darbe girişimine tepki gösterdi.

Hayat-i Harran'i türbesine kadar yürüyen kalabalık, yürüyüş sırasında 60 metre uzunluğundan dev Türk bayrağı açtı, "Bir olacağız, diri olacağız", "Başkomutan Erdoğan", "Durmak yok yola devam" sloganlarını attı.

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, burada yaptığı konuşmada Fettullahçı Terör Örgütünün topla, tüfekle de olsa milli iradenin karşısında duramadığını söyledi.

Halkın iradesinin birçok güçten büyük olduğunu belirten Özyavuz, "Halkın iradesinin elinizdeki toptan, tüfekten, silahlardan daha güçlü olduğunu gördünüz. Hiçbir ülkede yapılan darbelerde silahlar halka, meclise yönelmedi. Ama kanı bozuk FETÖ ve cuntacı grup milletimizi, meclisimizi vurdu. Halkımız onlara demokrasimiz için göğsünü siper etti. Cumhurbaşkanımızın televizyondaki bir mesajı milletimize moral verdi, güç verdi, sokaklara döküldük." diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında yüzden fazla kişinin şehit olduğunu 2 bine yakın kişinin de yaralandığını hatırlatan Özyavuz, "Ölenler geride yüzlerce çocuk, eş ve mağdur anne baba bıraktı. Yaralıların bir kısmının ise ömür boyu engelli kalma riski bulunuyor. Talihsiz gecede onlarca araç tankların altında kalarak ya da atılan bombalardan kullanılamaz hale geldi. Bazı işyerleri zarar gördü. Her şeye rağmen bugün de olsa yarın da olsa bu hainlere karşı ülkemizin önünde siper olmaya hazırız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement