Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kayseri, Niğde, Nevşehir, Sivas, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

31.07.2016 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri, Niğde, Nevşehir, Sivas, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve FETÖ aleyhinde slogan atan vatandaşlar, darbecilere idam cezası istedi.

Bazı sürücüler, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla korna çalıp tur atarak demokrasi nöbetindeki vatandaşlara destek verdi.

Niğde

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyespor Futbol takımı oyuncuları ve vatandaşlar, mehteran takımı eşliğinde Bankalar Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Akdoğan, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin 16'ncı gününde meydanlarda olduklarını söyledi.

Toplumun tüm katmanlarıyla beraber demokrasi nöbeti tuttuklarını belirten Akdoğan, "Hiçbir ayrım gözetmeksizin milletimize, ülkemize, devletimize, demokrasimize, bayrağımıza ezanımıza sahip çıkmak için nöbeti hep beraber tutuyoruz. İkinci emre kadar da bu nöbeti tutmaya devam edeceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından mehteran takımının seslendirdiği marşlara vatandaşlar da eşlik etti.

Öte yandan Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ellerinde "Darbeyi çöpe attık" yazılı pankartlarla ve "çöp taksi" aracıyla meydana geldi.

Sünnet kınası olduğu öğrenilen 7 yaşındaki Eyüp Ensar Akar da sünnet kıyafetiyle demokrasi nöbetine katıldı.

Nevşehir

Nevşehir'de vatandaşlar, Diriliş Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Demokrasi nöbetine katılmak üzere Nevşehir'e gelen eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız meydanda toplananlara hitap etti.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Yıldız, "15 Temmuz vatandaşımızın şahlandığı gündür, rüştünü ispat eden gençlerimizin kendisini tankın karşısında bulduğu gündür." dedi.

Demokrasi nöbeti tutulan meydanlarda çeşitli görüş ve partilerden vatandaşların bulunduğuna işaret eden Yıldız, "Bu meydan, yalnızca AK Partililer değil, MHP ve CHP'liler ile diğer partililerin ortak paydada buluştuğu yerdir. Bizler ayrılığın değil birlik ve beraberliğin gününü şehitlerimizi yad ederek anıyoruz." şeklinde konuştu

Sivas

Sivas'ta, "Demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Sivas Valiliği önünde toplandı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı'nın okuduğu programda Kur'an-ı Kerim okundu.

FETÖ aleyhine sık sık slogan atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Kırıkkale

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam etti.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Öte yandan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bahşılı ilçesinde demokrasi nöbetindeki vatandaşları ziyaret etti.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ATV-A Haber ortak yayınındaki röportajını meydana kurulan dev ekranda izledi.

Kırşehir

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, mehteran takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarına eşlik etti.

Kırşehir İmam Hatip Mezunları Derneğinin 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar ve tüm şehitler için okuttuğu hatmin duası yapıldı.

Kırşehir Özel İdaresi, meydandaki vatandaşlara simit ve ayran dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Özel:
    15:36 Özgür Özel: "vize Serbestisinin Önündeki Üç Engeli Aşmak, CHP İktidarında 15 Günlük İştir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Vize serbestisinin önündeki üç engeli aşmak, CHP iktidarında 15 günlük iştir. Veya CHP gibi düşünenlerle birlikte 15 günlük iştir Meclis'te bu işleri halletmek. Ama temel hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunu, bu yoldaki yürüyüşün her adımının biraz daha demokratik bir Türkiye yaratacağını, hukukun üstünlüğü arayışının Türkiye'nin bugünkü ekonomik sıkıntıları aşma noktasında hukuk güvencesi açısından yabancı yatırımcı çekmek, Türk şirketlerine yabancı ortaklar bulmak, Türkiye'de mal ve can güvenliği noktasında bir hukuk güvencesi ve hukuki öngörülebilirlik açısından değerlendirildiğinde ne kadar kıymetli olduğunu böyle kıymetli bir topluluğa hatırlatmama dahi gerek yok" dedi.

  • Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
    15:35 Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

    Tekirdağ'da yaşayan Salim Koçak adlı vatandaş, seçimden önce 3 aylık maaşı peşin alan, ancak yeniden vekil olamayan 310 isim hakkında suç duyurusunda bulundu. Koçak, suç duyurusu dilekçesinde, vekillerin aldıkları parayı iade etmemelerinin halkın/devletin parasının üstüne çökmek olduğunu belirtti.

  • Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu
    15:34 Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu

    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Alemdar, AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı ve milletvekilleri ile görüştü. Alemdar, şehre en iyi hizmetleri sunmak için birlikte çalışacaklarını belirtti.

  • Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı
    15:34 Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı

    Antalya'da yüksek nem oranı nedeniyle seyir teraslarından kenti görmek zorlaştı. Meteoroloji yetkilileri, nem bulutunun görüş mesafesinde olumsuz etkiler yaratmadığını belirtti. Bölgede sağanak yağışların beklendiği ve vatandaşların meteoroloji haberlerini takip etmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

  • Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı
    15:34 Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı

    Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 4. Dönem Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında 4. Dönem KEK Protokolü ve eylem planları imzalandı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye ve Mali arasındaki ilişkilerin dostluk, barış ve karşılıklı fayda temelinde güçlendirileceği vurgulandı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi
    15:34 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, 31 Mart'taki yerel seçimde muhtarlık görevine seçilenlere başarı dileyerek, muhtarlarla bir araya geldi. Selendi Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda, kurum temsilcileri de katılım sağladı ve görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Akıncılar Kaymakamı Okul İncelemesi Yaptı
    15:33 Akıncılar Kaymakamı Okul İncelemesi Yaptı

    Akıncılar Kaymakamı Saltuk Buğrahan Açıkbaş, Akıncılar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde incelemede bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Balcı'dan okulla ilgili bilgi aldı. İnceleme sırasında Okul Müdürü Gürkan Çanakçı ve görevli personel de hazır bulundu.


Advertisement