Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar, İstanbul'un meydanlarında "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

31.07.2016 02:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar, İstanbul'un meydanlarında "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Taksim Meydanı'nı doldurdu. Darbe karşıtı sloganlar atan vatandaşlar, sahneden çalınan marşlara ve ilahilere eşlik etti.

Demokrasi nöbeti tutanlar, meydana kurulan ekranlardan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalındaki canlı yayınlanan söyleşisini izledi.

"Bunlar en ağır şekilde cezalandırılacaklar"

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan da meydandaki vatandaşlara seslendi. İstanbul'un 15 Temmuz gecesi darbe girişimine direnerek bir kahramanlık, milli irade, milli egemenlik destan yazdığını ve tem yürek olduğunu ifade eden Babacan, "15 Temmuz gecesi bu vahşi terör örgütüne, bu paralel terör örgütüne İstanbul hep beraber 'dur' dedi. Bir yandan tanklar, bir yandan ağır makineli tüfekler, helikopterler, bir yandan da İstanbul'un koskoca yüreği... İşte o iman dolu yürek, tankı, topu, tüfeği yendi çok şükür. Böylesine demokrasisine sahip çıkan bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Sizlerle, Türkiye'mizle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, darbe girişiminin ardından halkı sokağa çağırdığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Güçlü liderlik, sapasağlam bir halk ve Allah'ın yardımı da ulaşınca aşamayacağımız hiçbir güçlük yok. Bu millet, içeriden, dışarıdan her türlü düşmana karşı duracağını dünya aleme ilan etti. İçerideki düşmanı bazen ayırt etmek zor olabiliyor. Bu hainler, bu devlete ne kadar düşman olduklarını gösterdiler. Bu hain terör örgütü, bu terörist başı, kendilerine emanet edilen, milletin vergisiyle alınan silahları, nasıl millete çevirttiğini herkes gördü. Şundan hiç kuşkunuz olmasın, bunlar en ağır şekilde cezalandırılacaklar. Operasyonlar başladı ve devam ediyor ve devam edecek. Ta ki bu kanser hücreleri kamu kurumlarından temizlenene kadar. "

Babacan, darbe girişiminde şehit olanlar Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Halkın yüzde 95 ile mecliste temsil edildiğine dikkati çeken Babacan, darbe girişimi karşısında tüm siyasi partilerin tek vücut şeklinde hareket ettiğini ve her siyasi görüşten insanın birlikte meydanları doldurduğunu ifade etti.

Babacan'ın ardından demokrasi nöbetine destek olmak için Kasımpaşa'dan Taksim'e yürüyen Rize Dernekler Federasyonu üyeleri sahneye çıkarak, "Başkomutanın yanında milli irade için yürüyoruz" yazılı pankartı açtı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Şair Mustafa Toprak ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap etti.

Öte yandan, çocuklar darbe girişiminin ve bu süreçte yaşadıklarının resmini çizerken, yeni evlenen bir çift ile sanatçı Umut Akyürek ve eşi Oktay Ertuğrul da Taksim Meydanı'nda demokrasi nöbeti tuttu.

Taksim'deki demokrasi nöbeti marşlar ve ilahiler ve konuşmalar eşliğinde devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement