Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

01.08.2016 01:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı. Etkinlikte mevlit okutuldu, darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

Konuşmalardan sonra meydana marşlar çalarak giren Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, alandaki vatandaşların yoğun alkışını aldı.

25 kişilik Mehteran Takımı, meydandaki kalabalığın ısrarını kırmayarak uzun süre sahnede marşlarını çalmaya devam etti.

Nöbetin 17. gününü Erciş Kaymakamlığı bahçesinde nöbet tutarak sürdüren Erciş ilçesinde de sahne alan mehteran takımı, aileleriyle bayraklarını alıp gelen Ercişlileri coşturdu.

BİTLİS

Bitlis'in Tatvan ilçesinde akşam saatlerinde Yaşam Alışveriş Merkezi önüne gelen binlerce vatandaş, darbecilere tepkilerini göstererek demokrasi nöbetine devam etti.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün devletin bütün kurumlarını hedef aldığını hatırlattı.

15 Temmuz'u ilkel, çağ dışı, hezeyan dolu anlayış ve kafaların ürünü olarak değerlendiren Erkan, "15 Temmuz darbe girişimi tüm ülkemizi olduğu gibi ilçemizi de olumsuz yönde etkiledi. Bir kez daha ülkemizi hedef alan bu hain girişimi kınıyor, ayrıca darbeye karşı dik duruşundan ötürü yüce milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

İlçe merkezinde devam eden demokrasi nöbetine Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

MUŞ

Ellerinde Türk bayraklarıyla Belediye Meydanı'nda bir araya gelen Muşlular da FETÖ'nün darbe girişimine, tekbir ve sloganlar eşliğinde tepki göstermeye devam etti.

Alanı dolduran vatandaşlara seslenen AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, kadın, çocuk, yaşlı, genç tüm Muşluların demokrasi nöbetine devam edeceğini söyledi.

Bazı kesimlerin Türkiye'nin başına çok ciddi sorunlar getirmek için gayret içerisinde olduğunu dile getiren Şimşek, "Onlar, bu ülkede insanların iman gücü, inanç gücü, kardeşlik gücü olduğu müddetçe başarıya ulaşamazlar. Evet üzgünüz rahmetli Menderes'e sahip çıkamadık. Çünkü onu bu cuntacılar astılar. Bu cuntacılar daha sonra durmadılar daha sonra rahmetli Özal'ı zehirlediler, sahip olamadık üzgünüz ama bu halk, 'Biz size hiçbir zaman Recep Tayip Erdoğan'ı teslim etmeyeceğiz, ona gücünüz yetmeyecektir' dedi." ifadelerini kullandı.

AK Parti eski Muş Milletvekili ve eski Belediye Başkanı Necmettin Dede ise halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için canını vermeye hazır olduğunu belirterek, "İşte bu demokrasiye, bununla birlikte devletine sahip çıkmaktır. İnşallah askerimiz, polisimiz daha çok güçlenecek. Halkında beraberliğini onlarla sağlayacak. Bu, üzüntülü bir rüzgardı geçti. Hepimiz şu anda kendi kaderimizi çizdiğimiz gibi devletin de huzurunu sağlamak bakımından gerekli çabayı gösteriyoruz. İşte halk sokaklarda. Bu halkın heyecanını burada net olarak görüyoruz." diye konuştu.

HAKKARİ

Hakkari'de valilik önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimine karşı hayatını kaybeden şehitler için dua etti.

Darbe girişimi gecesi yaşananların gösterildiği slaytlarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirleri dinleyen vatandaşlar, tekbir ve sloganlarla darbeye karşı tepki gösterdi.

Bu arada Anadolu Ajansı'nın 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, valilik önünde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Çukurca ilçesinde de kaymakamlık önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Müzik ve marşlara eşlik eden vatandaşlar, daha sonra sinevizyon gösterilerini izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement