Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Düzce'de yaşayan Roman vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için meydanlardaki demokrasi nöbetlerine atlarıyla geldi.

02.08.2016 01:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de yaşayan Roman vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için meydanlardaki demokrasi nöbetlerine atlarıyla geldi.

Ağa Mahallesi'nde toplanan yaklaşık bin Roman vatandaş, Türk bayrakları ile süsledikleri 20 atla Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü.

FETÖ aleyhinde slogan atan gruptakiler, çalgı aletlerini ve "Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına konuşan Ferdi Keman, Romanlar olarak hedeflerinin vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak olduğunu söyledi.

Vatana karşı görevlerini yerine getirmek durumunda olduklarını aktaran Keman, "Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Diyoruz ki 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'. Allah hepimizi daim eylesin inşallah. Bu yoldan ayırmasın, birlik ve beraberliğimizi bozmasın." diye konuştu.

Mahalle sakinleriyle atlarla meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutma kararı aldıklarını anlatan Keman, "Atlar Türk milletinin simgesidir. Atlar, her savaşa katılmıştır. Savaşlarda ön planda giden akıncılar vardır. Atalarımız Çanakkale'de akıncı olarak görev yapmıştır. Yeter ki vatan uğrunda şehit olalım. Onların tankları varsa bizim de atlarımız var. Görevimizi, vatanımıza milletimize bayrağımıza canımızla kanımızla hep beraber yapacağız. Reisimiz ne zaman bırakın nöbeti derse o zaman bırakacağız." ifadesini kullandı.

Roman vatandaşlar, meydanlarda sabah saatlerine kadar demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement