Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, İstanbul'un değişik noktalarında "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

03.08.2016 01:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, İstanbul'un değişik noktalarında "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Darbe girişimini protesto için Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sık sık darbe karşıtı sloganlar attı.

Platformdan çalınan şarkı, ilahi ve marşlara eşlik eden vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Sen mazlumlara yardım et, meydanlar bize emanet" yazılı dövizler taşıdı.

Beyoğlu Belediyesi'nce kurulan "demokrasi kürsüsü"nün ilk konukları ise Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yazar İskender Pala ve gazeteci Fatih Çekirge oldu.

Demircan, burada yaptığı konuşmada, pazar gününe kadar sokaklarda kalmaya devam edeceklerini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından belediye olarak yaptıklarına değinen Demircan, "İnsanımızın bu coşkusunu ve kahramanlığını, Başkomutanımızın çağrısından sonra hep birlikte yürütüyoruz. Toplumsal hafızamıza gelecekte kayıt düşecek, bu tip ortamları oluşturmak, gelecekte anlatmaya değer hikayelere zemin oluşturmak için bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Yazar İskender Pala da darbe girişiminde cuntacılara direnerek şehit olanlar sayesinde bu tür yerlerde toplanabildiklerini belirtti.

Osmanlı tarihindeki şehitlerden örnekler veren Pala, "Bizim tarihimizde, ailelerimizde pek çok şehit vardır ama nedense bizim şehitliğimiz pek azdır. Her köyün, her hanenin, her sülalenin bir şehidi vardır ama o şehitleri anlatacak kitaplar, sanat eserleri, o şehitler üzerinden kimliği inşa edecek eserler ortaya koymayı hep ihmal etmişiz." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Çekirge ise darbe girişimini, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın davetiyle gittiği Samsun'da öğrendiğini anlatarak, "Başbakanın ve Cumhurbaşkanın o muazzam dik duruşuna ve bu milleti hiçbir ayrım gözetmeden meydanlara çağırışlarına tanık oldum. Bunlar geleceğimiz için tarihi ve demokratik bir duruştur. Bu millet de tarihi duruşunu gösterdi. Kurtuluş Savaşı'nın nasıl yapıldığını, o cesaretin nasıl geliştiğini 15 Temmuz gecesi gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Meydanda eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de vatandaşlara hitap etti. Sahnenin yanında kurulan alanda ise çocukların darbe karşıtı düşüncelerini kağıtlara resmettiği görüldü.

Beşiktaş

Beşiktaş Meydanı'nda toplanan vatandaşlar da şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim okunan meydanda, AK Parti, CHP ve MHP ilçe teşkilatı üyelerinin yanı sıra çeşitli hemşehri derneklerinin üyeleri de yer aldı.

Vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, birlikte sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

Alandakilere hitap eden Topbaş, 15 Temmuz sonrası oluşan birlik ve beraberliğin önemini anlattı.

Oluşan güzel tablonun daimi olmasını isteyen Topbaş, "Bizim değişmeyecek olan vatan, millet, bayrak, insan sevgimiz, cumhuriyete olan saygımız. Diğerleri teferruat. Buralarda boğulmayacağız. Ne olur o şehitlerimizin ruhunun şad olması için bu birlikteliği bozmayınız, bu kardeşliği devam ettiriniz." diye konuştu.

Topbaş, "Sen, ben demeyiniz. Ölümlü varlıklarız. Bütün canlılar gibi vaktimiz dolduğunda bu dünyadan gideceğiz. Ama güzel izler bırakalım. Hayırla yad edilelim." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da "Şunu iyi bilmeliyiz; Bu darbe girişimi hükümetimize yapılmış bir darbe girişimi değildir. Bu darbe girişimi, Başbakanımıza ya da Cumhurbaşkanımıza yapılmış bir darbe girişimi değildir. Bu darbe girişimi, bizi biz yapan değerlere, milli varlığımıza, milletin iradesine yapılmış bir darbe girişimidir." değerlendirmesini yaptı.

Ordu Dernekler Federasyonu'nun Türk bayrağı açtığı meydanda, grup Tillo da konser verdi.

Üsküdar

Üsküdar Kısıklı'da ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun önünde toplanan vatandaşlar, alandaki bekleyişleri esnasında zaman zaman tekbir getirdi.

Kur'an-ı Kerim'in okunan alanda, vatandaşlar platformdan 15 Temmuz'da şehit edilenlerin ismi seslendirildiğinde "burada" karşılığını verdi.

Mehter takımının gösteri yaptığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Silivri

Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda da ellerindeki Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

"Demokrasi nöbeti"ne katılan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşların meydandaki "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ayrıca, kent genelinde meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlar, CNN Türk- Kanal D ortak yayınına katılan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasını, kurulan ekranlardan ilgiyle takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement