Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ankara'nın Gölbaşı ve Çubuk ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

03.08.2016 04:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Gölbaşı ve Çubuk ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Gölbaşı'nda, Atatürk Sahil Parkı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş, etkinlikte yaptığı konuşmada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, merhum Necmettin Erbakan'ın partisi iktidara gelmesin diye "Teheccüd namazlarında gözyaşı dökün." dediğini bildiğini söyledi.

Fetullah Gülen'i iyi tanıdıklarını belirten Karataş, "Ben bu adamın, Yahudi çocuğu öldüğünde 'Ciğerim sızladı' dediğini biliyorum ama hiçbir zaman Filistinli çocuk için ağladığını duymadım." dedi.

Karataş, milletin evlatlarının, darbe girişimi karşısındaki duruşlarını 15 Temmuz'dan bu yana dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da gerekirse senelerce nöbet tutacağını dile getirerek, "O FETÖ denilen teröriste de kendilerini ileri demokrasi ülkesi sananlara da boynumuzu eğmeyeceğiz. Onlara gereken cevabı 15 Temmuz'da verdik." diye konuştu.

Vatandaştan "one minute" çıkışı

Daha sonra Duruay, duygu ve düşüncelerini ifade etmek isteyen katılımcılara söz hakkı verdi.

Söz alan vatandaşlardan gıda mühendisi Ahmet Levent, "Devamlı ağzında siyonistlerin sigarası, evinize siyonistlerin markalarını götürürseniz istediğiniz kadar bayrak sallayın hiçbir zaman yenemezsiniz." ifadesini kullandı.

Bu sırada sunucunun kendisine dokunmasını yanlış anlayan ve sözünün kesildiğini zanneden Levent, "one minute" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Çubuk

Çubuk Belediyesi ve AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen etkinliğe katılan vatandaşlar, Atatürk Parkı'ndaki platformun önünde toplandı.

Türk bayrakları taşıyan ve şehitler için dua eden, zaman zaman tekbir getiren grup, çalınan marş ve türkülere eşlik etti.

Katılımcılara hitap eden eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, bu millette bu birlik ve beraberlik duygusu, iman dolu gönüller olduktan sonra Türkiye'nin sırtının ilelebet yere gelmeyeceğini söyledi.

Babacan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin defedilmesinde üç önemli unsur bulunduğuna dikkati çekerek, "Birincisi; Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dimdik durmasıdır. İkincisi; Türk milletinin hangi partili olursa olsun, hangi siyasi eğilimde olursa olsun, mesele memleket meselesi ise mesele vatan meselesi ise tek yürek olarak meydana çıkabilmesidir. Üçüncüsü ise ninelerimizin, dedelerimizin dualarıdır, Allah'ın yardımıyla." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin adeta uçurumun eşiğinden döndüğünü dile getiren Babacan, Türkiye'nin demokrasi sınavını kazandığını belirtti.

Büyük bir tehlike atlatıldığını ifade eden Babacan, şöyle konuştu:

"Ne kadar güçlü demokrasi, o kadar güçlü ekonomi, ne kadar güçlü hukuk, o kadar güçlü ekonomi, ne kadar hak ve özgürlükler bir ülkede ileri, o ülkede ekonomi o kadar ileridir. Hiç korkmamak lazım. Böylesi önemli demokrasi sınavından geçmiş, demokrasi sınavını kazanmış bir ülkenin ekonomisinden korkulmaz fakat bakıyoruz, özellikle Türkiye dışında, Türkiye'de olup bitenleri yanlış aktaran kesimler var. Bu terör örgütünün bağlantı kurduğu kuruluşlar var, dernekler var, maalesef devletler var. Dolayısıyla dışarısı bir miktar problemli ama biz kendimizden eminsek, biz Türkiye olarak doğruyu yaptıysak isterse herkes bir araya gelsin, korkacak bir şey yoktur. Yeter ki kendimizden emin olalım. Biz doğru olalım, iyilik yapalım, doğru yolda yürüyelim, eken belasını bulur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement