Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Giresun, Bayburt, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

03.08.2016 05:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Giresun, Bayburt, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanı'nda kurulan platform önünde bir araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara, araç sürücüleri de korna çalarak destek verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konserinin ardından FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

İlahi gruplarının sahne almasının ardından darbe girişimini anlatan çeşitli sinevizyon gösterileri sunuldu.

Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, daha sonra Mustafa Yıldızdoğan'ın seslendirdiği şarkıları dinledi.

-Ordu

FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, protestolarını sürdürdü.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Ekranda darbe girişimine ilişkin görüntüler verildi. Karadeniz Sahil Yolu üzerinden geçen araçlar da korna çalarak alandaki vatandaşlara destek verdi.

Vatandaşlardan Şevket Elmacıoğlu, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Tüm liderler buluşarak tek yumruk olması lazım. Ben Trabzon'un Of ilçesinden geliyorum. Bugün buradayım, yarın farklı bir ilde olacağım. Milletimizin birliği ve beraberliği şu anda güzel. Cumhurbaşkanımız liderlerle bir araya geldi. Bence siyasi problem çözüldü. Cumhurbaşkanının daveti üzerine liderlerin mitinge katılması çok güzel olur." dedi.

Emekli Hami Azaklı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini çok olumlu bulduğuna işaret ederek, "Taksimdeki mitinge AK Partililer katıldı. Aynı şekilde hafta sonu olacak mitingi birlik ve beraberlik için destekliyorum. Bu darbe hepimize. Milletimizin, fakir, fukaranın duası ve halkımızın tankların önüne yatması bizi bu badirelerden kurtardı. Birlik, beraberlik için pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan mitinge MHP, CHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi hepsi gelsin. Birlik ve beraberlik adına herkes için çok önemli. Allah Tayyip Erdoğan'a güç ve kuvvet versin." diye konuştu.

-Rize

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye gündemini, meydanda kurulan dev ekranda takip etti. Şehitler için Kur'an-i Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standında bulunan deftere ise vatandaşlar darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini aktarmaya devam etti. Vatandaşlar meydanda dalgalanan dev Türk bayrağının etrafında tekbir getirerek "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret Bayraktar, darbe girişiminin halkın iman gücü ile bastırıldığını belirtti.

Milletin seçilmiş liderine sahip çıktığını ifade eden Bayraktar, bu kalkışmanın halkı birleştirdiğini ve gücünü dünyaya gösterdiğini söyledi.

-Gümüşhane

Atatürk Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Vali Yardımcısı İsmail Özkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Müftülüğü personelince Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Duaların ardından köy ve mahalle muhtarları 'Gümüşhane Muhtarları Demokrasiye Sahip Çıkıyor, Darbeye Karşı Çıkıyor" pankartıyla kürsüye çıkarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği 2023 hedefinde kendilerine büyük görev düştüğünü anlatan Vali Memiş, "Muhtarlarımızla beraber kendilerine hizmet vermeye devam edeceğiz. Gümüşhane valisi olarak hedeflerim var. Kendime koyduğum en büyük hedef Gümüşhane'de 320 köyümüzde 2 yıl içesinde asfaltlanmamış köy yolu bırakmayacağız" diye konuştu.

-Giresun

Giresun'da Atatürk Meydanında bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Burada basın bildirisini okuyan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 15 Temmuz gecesinin millet ve milli kurumların, demokrasiye kast eden alçakça bir saldırıyı önlediğini belirterek, aziz milletin ikinci kurtuluş savaşını da böyle verdiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, halkın kahraman iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden döndüğünü vurgulayan Çakırmelikoğlu, "Kazanan demokrasi olmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey barış ve kardeşliğimizi daha da perçinlemektir." dedi.

Öte yandan, vatandaşlar darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini meydanda sürdürmeye devam etti.

Demokrasi nöbetindeki vatandaşlardan Mustafa Taranoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, liderleri Yenikapı'daki mitinge davet etmesini çok olumlu bulduğunu belirterek, "Artık siyasette ve her alanda yenilikler olacağını düşünüyorum. Çok güzel bir şey. İnşallah liderler de buna iştirak ederler hep beraber bu badireyi atlatmış oluruz. Biz meydanlarda bekliyoruz meydanları terk etmedik. İnşallah bu Yenikapı'daki mitingle beraber halkımız bütünleşir, hep birlikte daha güzel günlere inşallah devam ederiz." diye konuştu.

-Bayburt

Yatsı namazının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk Bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

FETÖ'nün, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement