Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

KÜTAHYA/ Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

04.08.2016 02:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KÜTAHYA/ Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Kütahya Zafer Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydanda düzenlenen etkinlikte, vatani görevlerini yapmak için askere gidecek gençlerin ellerine kına yakıldı.

Vatandaşlardan Hasan Hüseyin Yenice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne siyasi parti liderlerinin katılması çağrısına tüm liderlerin uyması gerektiğini söyledi.

Tüm siyasi partilerden mitinge katılım olmasını isteyen Yenice, "Siyasi parti liderleri katılmazlarsa halkımızın onlara tepki göstermesi lazım. Katılmayan partiye halk olarak gerekli dersi vermemiz lazım." dedi.

Mehmet Tosun ise ilk günden itibaren demokrasi nöbetine katıldığını dile getirdi.

Milletin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını aldığı dakikadan itibaren meydanlara koşarak birlik ve beraberliğini gösterdiğini vurgulayan Tosun, "Siyasi partiler de düzenlenecek mitinge katılarak bu birlikteliği pekiştirmeliler." ifadesini kullandı.

Bilecik

Bilecik'te ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak, darbe girişimini protesto etti.

Alanda kurulan dev ekranda televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi ve marşlara eşlik etti. Daha sonra, geçen yıl tilavet kategorisinde dünya hafızlık birincisi olan İsmail Kaya tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ile İl Müftüsü Necati Akkuş, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, köy ve mahalle muhtarları ile köylüler de Cumhuriyet Meydanı'na gelerek nöbete destek verdi.

Vatandaşlardan Halil Güzeller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti liderlerini mitinge davet etmesini olumlu karşıladığını anlattı.

Birlik ve beraberliğin sağlanmasının memleket için hayırlı olacağını söyleyen Güzeller, "Bu durum, yeni anayasamızın yapılması, yeni kararların alınması ve içimizdeki hainlerin temizlenmesi için de olumlu olacaktır. Türkiyemiz çok büyük bir beladan kurtuldu inşallah. Bundan sonra aramıza kimse giremeyecek. Allah'ın izniyle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda ilerleyeceğiz." diye konuştu.

Bilal Bakırkaya, Firdevs Genç ve Ahmet Ayhan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını olumlu bulduklarını belirterek, mitingde siyasi parti ayrımı gözetilmeksizin devlet ve vatan ortak paydasında bir araya gelineceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement