Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Niğde'de meydanlarda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

04.08.2016 05:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Niğde'de meydanlarda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'ye tepki göstererek, hazırladıkları pankartlarla darbecileri protesto etti.

Vatandaşlardan Kamil Yahşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti genel başkanlarını, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet etmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Yahşi, "Cumhurbaşkanımızın birlik ve beraberlik açısından yaptığı davet çok önemli ve anlamlı. Şu anda siyaset düşünecek halimiz yok, birliği ve beraberliği düşünmemiz gerekiyor. Birlik ve beraberlik çok önemli. Biz bütün parti liderlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde oldukları için seviyoruz." dedi.

Vatandaşın darbecilere karşı dik durduğunu belirten Yahşi, "Rabbim bir daha bize bu tür acıları göstermesin. Allah, bir daha bu devlete böyle felaketler vermesin. Rabbime kurban olayım ki biz bu felaketten zaferle çıktık. 1980 darbesinde askerdeydim. Öbür darbeleri de biliyoruz ama bu bambaşka oldu. Burada çok büyük hainlik oldu. Bu hainlik dünya tarihine geçecek bir hainlik. Allah'a çok şükür atlattık." değerlendirmesinde bulundu.

Mediha Çalışkan da bütün partililerin ve vatandaşların o mitingde yer alması gerektiğini ifade etti.

Mitingin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu kaydeden Çalışkan, "Allah'ım bu birliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi bozmasın. Böyle günlerde bir arada olmak çok önemlidir. Ben, Sütçü İmam'ın torunuyum, gururluyum. Ne mutlu bize böyle bir çatı altında bir araya geldik. Cumhurbaşkanımıza Allah'tan uzun ömür diliyorum." diye konuştu.

Kırşehir

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" için toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, Kırşehir Belediyesi mehter takımının kahramanlık marşlarına eşlik ederek demokrasiye sahip çıkmaya devam etti. Meydandaki vatandaşlara kentteki resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarınca yemek, çay ve su ikramında bulunuldu.

Demokrasi nöbetine katılan Medrese Mahallesi Muhtarı Ömer Köksal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta siyasi parti başkanlarını mitinge davet etmesinin, birlik ve beraberlik adına gelecek için ümit verici olduğunu söyledi.

Köksal, "Cumhurbaşkanımızın buna öncülük etmesi bizi ayrıca mutlu ediyor. Bir büyüğümüz ve liderimiz olarak diğer siyasi partilerin duyarlılığından da mutluyuz. İnşallah ülkemiz açısından hayırlı olur." dedi.

Emekli din görevlisi Emin Öztürk de İstanbul'daki mitingin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu, dünyaya mesaj vereceğini belirtti.

Öztürk, "Bütün partilerin, siyasi görüşlerin orada buluşması Avrupa'ya bir mesaj verilmesi açısından güzel bir gelişme olacaktır. Avrupa ve Amerika'ya bir mesaj veriyor. Siz ne kadar Tayyip Erdoğan'ı konuşturmasanız da 'toplumun her kesimiyle birleştik, onun arkasındayız' mesajı veriliyor. Birlik ve beraberlik görüntüsü verilmesi çok önemli." diye konuştu.

Döne Ekici de ilk günden itibaren demokrasi nöbetine katılmaya gayret ettiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının birlik ve beraberlik açısından kendilerini çok sevindirdiğini, zor zamanlarda bir arada olabilmenin mesajının verileceğini dile getirdi.

Kırıkkale

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nı doldurarak ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Dik dur eğilme, Kırıkkale seninle" şeklinde slogan atan vatandaşlar, FETÖ elebaşının idamını istedi.

İl Müftülüğünce görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Hafize Yıldız, AA muhabirine, "Bugün birlik olma zamanı. Parti ayrımı yapmadan herkesin bir arada olma zamanı. Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın, Çerkez'in herkesin bir arada olma zamanı. Bu ülke kolay kazanılmadı. Kolay da kaybedilmeyeceğini gösterdik 15 Temmuz gecesi. Bu birlik ve beraberliğin devam etmesi açısından bütün parti liderleri ve mensuplarının pazar günü İstanbul'da düzenlenecek mitinge gelmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Çakır Yıldırım da "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti, ülkemiz, vatanımız, milletimiz, bayrağımız için çok önemli. Bu davetle kardeşlik, birlik ve beraberlik olacaktır. "dedi.

Nevşehir

Nevşehir'de Diriliş Meydanı'nda toplanarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde meydanda toplanan kalabalık, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Belediye mehter takımının marşlar seslendirdiği programda, din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Hac yolculuğuna çıkarak bir hacı kafilesi de İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün ettiği duanın ardından uğurlandı. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, platforma çıkarak hacı adaylarıyla tek tek vedalaştı.

"Demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara Nevşehir Belediyesi tarafından kumanya, İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği'nce su ve aşure, Semerkand Buhara İlim Kültür Derneği tarafından da çay ikram edildi.

Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi ekiplerince alana kurulan çadırda "Kan ver hayat kurtar" sloganıyla kan toplandı.

Türk Kızılayı Nevşehir Kan Merkezi Başhekimi Dr. Süleyman Kurt, meydanda oluşturdukları bağış standına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, her gün ortalama 100 ünite kan bağışlandığını kaydetti.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürüyor. Sağanağa rağmen meydanı terk etmeyen vatandaşlar, şemsiye ve kartonla yağmurdan korundu, bazı vatandaşlar ise çadırlarda demokrasi nöbetine devam etti.

Demokrasi nöbetine katılan 65 yaşındaki Halil Uyar, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta siyasi parti başkanlarını mitinge davet etmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Recep Tayyip Erdoğan, dünya lideridir. Allah onun ömrünü uzun etsin. Türkiye'nin başından Allah onu eksik etmesin. O sadece Türkiye'nin lideri değil, bütün İslam aleminin lideridir. FETÖ ne kadar suçluysa onun peşinde koşanlar da o kadar suçludur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi parti başkanlarını Yenikapı'daki mitinge davet etmesini de yerinde buluyorum." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine olumlu cevap verdiğini anımsatan Uyar, "Bahçeli'yi ben alnından öpüyorum. O, gerçekten devlet adamıymış." dedi.

49 yaşındaki Rıfat Çakır da Türkiye'yi güzel günlerin beklediğini dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızın, liderleri Yenikapı'ya davet etmesini çok olumlu karşılıyorum. Birlik ve bütünlüğümüz için çok gerekliydi. Cumhurbaşkanımızın omurgalı politikası sayesinde gerçekten çok güzel mesafeler kat ediyoruz. Dünya, Türkiye'yi ve Türk liderlerinin omurgalı tutumunu kıskançlıkla izliyor." diye konuştu.

Boğazlıyan'da "Seccadeni al gel" etkinliği

Boğazlıyan ilçesinde de demokrasi nöbeti sürüyor. İlçede düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliği için İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi, şehitler ve Türkiye için dua etti, yatsı namazı kıldı.

Kur'an-ı Kerim okunan demokrasi nöbetinde, İlçe Müftüsü Mehmet Güler tarafından tüm şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Namaza Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melik Durmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hamza Kaya, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti.

Sivas

Sivas'ta kent meydanında toplanan çok sayıda vatandaş, demokrasi nöbetine devam etti.

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Valilik önünde toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Vatandaşlar zaman zaman FETÖ aleyhine slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlardan 60 yaşındaki Gülseren Öztürk, bütün siyasi parti liderlerinin Yenikapı'daki mitinge katılması gerektiğini belirterek, "Hepimizin bir arada olması lazım. Bu günleri birlikte atlatmamız lazım. Ayrı, gayrı yok, bu vatan bizim, millet de bizim. Komşu ülkelerde ne olduğunu görüyoruz. Bizim de öyle olmamamız için birlik ve beraberlik içerisinde geçinmemiz lazım. Tüm siyasi parti liderleri de mitinge katılmalı. Düşmanlarımıza birlik olduğumuzu göstermeliyiz. Hele de bunu yapan FETÖ'ye." ifadelerini kullandı.

Emine Yıldız da "Birliğimiz, beraberliğimiz açısından daveti olumlu buluyorum. Dosta düşmana gücümüzü göstermeliyiz. Kılıçdaroğlu'nun mitinge katılmayacağına üzüldüm, mitinge katılsınlar. Onları bir arada gördükçe çok seviniyorum." dedi.

Niğde

Niğde'de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Dr. Fatih Balcı ve yaklaşık 2 bin sağlık çalışanı, Dışarı Cami önünde toplandı.

Topluluk, "Milli irade ve demokrasi için nöbetteyiz" yazılı pankart ve ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Niğde Belediye Başkanlığınca demokrasi nöbeti tutanlara pilav dağıtıldı.

Vatandaşlardan Cemal Ünlüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleket için meydanlarda olduklarını söyledi.

Ünlüoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Ağustos'taki etkinlik için yaptığı çağrının milletin birliği ve beraberliğine önemli katkı sunduğunu belirterek, "Neticede emperyalist ülkelere karşı memleketimizi muhafaza için bütün yurttaşlarımızın aynı bilinç içinde olduğu inancındayız. Milletimiz artık uyandı. Memleketimizi bölmeye çalışanları biliyor, tanıyor. O yüzden toplum olarak artık bizi tankla tüfekle entrikalarla bölemeyeceği anlaşılmıştır." dedi.

Eşi ve çocuğu ile demokrasi nöbeti tutmaya gelen Eyüp Kılıç da muhalefet liderlerini meydanlara beklediklerini belirterek, "Artık devlet var, millet var, cumhuriyet var, demokrasi var." diye konuştu.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement