Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yalova ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

05.08.2016 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini kınayan sloganlar attı.

Alanda kurulan dev ekrandan haber bültenlerini izleyen vatandaşlar, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Öte yandan sivil toplum kuruluşları ve hayırsever esnaf tarafından, meydanda kurulan stantlarda nöbet tutanlara çay, su ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.

Demokrasi nöbetine katılan Ramazan Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne parti liderlerini çağırmasının, ülkenin birliği için önemli olduğunu söyledi.

Çağrının vatana ve millete hayırlı olmasını temenni eden Güngör, "Birlikten kuvvet doğar. Herkes birleşsin. Bu vatanı uçuralım, dünyanın öbür ucuna kadar. Büyük olalım. Vatandaşlar birlik olursa hiçbir devlet, bizi yıkamaz. Çerkez, Türk, Kürt, Boşnak, Arnavut, Roman, hepimiz kardeşiz." dedi.

Zafer Kartal da Yenikapı'da düzenlenecek mitingi heyecanla beklediklerini belirterek, "Siyasi parti liderlerinin de katılmaları da çok iyi olacak. FETÖ'nün yaptıkları, birlik ve beraberliğimizi canlandırdı. Böyle olacağını bilselerdi yapmazlardı." diye konuştu.

Balıkesir

Balıkesir'de de FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Milli İrade Meydan'nda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetinda, 15 Temmuz şehitleri anısına Kur'an-ı Kerim okundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından meydana kurulan dev ekranda, darbe girişimine ait görüntülerin izlendiği meydanda sloganlar atıldı.

Nöbete katılan vatandaşlardan Alattin Akkuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın büyük mitinge tüm siyasi parti liderlerini davet etmesinin çok onurlu bir hareket olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberlik içinde halkın da mitinge destek vereceğine inandığını ifade eden Akkuş, kendisinin de mitinge katılacağını belirtti. Akkuş, daha sonra Erdoğan için yazdığı "Boyun eğmedin çakallara, baş koydun sen hep bu yola, İyi ki varsın Reis Başkan" mısralarını okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement