Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek isteyen yaklaşık 25 bin kişi Diriliş Meydanı'nda toplandı.

06.08.2016 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek isteyen yaklaşık 25 bin kişi Diriliş Meydanı'nda toplandı.

Kentte yaşayan çeşitli ülke vatandaşı mülteciler de Köprübaşı mevkinde bir araya gelerek ellerinde ülkelerine ait bayrak ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

" Türkiye'ye sevdalıyız", " Suriye, Irak, Afganistan, Kamerun burada" afişleriyle "Misafirperver olduğu kadar vatanperver olan Nevşehir halkının yanındayız" pankartı taşıyan grup Milli İrade Caddesi'nden ilerleyerek meydandaki nöbete katıldı.

Alana kurulan platformda sahneye çıkan 8 yaşındaki Afgan Ali Seccad Musavi, İstiklal Marşı'nı, Suriyeli Muhammed Berra da Kur'an-ı Kerim okudu.

Mülteci grup adına konuşan Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinden 3 yıl önce Nevşehir'e gelen Figen Karahasan, birlik mesajı verdi.

Mülteci ve sığınmacıların da 15 Temmuz'dan itibaren meydanlarda olduğunu dile getiren Karahasan, " Recep Tayyip Erdoğan'a canımız feda olsun, meydanlara inin, bayrağınızı dikip sesinizi yükseltin. Türkiyeliler, Suriyeliler, Afganlar el ele olun birlik içinde olun." diye konuştu.

Mehter takımının marşlar seslendirdiği program, demokrasi nöbetine Nevşehir'de devam eden sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın konseriyle sürdü.

Alandaki kalabalığı selamlayan Yıldızdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın üzerine mermi yağdıranların en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini ifade etti.

Milli mücadele yıllarında düşmanın Ankara'nın Polatlı ilçesini geçemediğine dikkati çeken Yıldızdoğan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da eğilmeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve olay anında hükümetin yanındayım diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye canı gönülden teşekkür ediyorum. Milli mücadele yıllarında yedi düvele karşı mücadele verilirken düşman Polatlı'ya kadar geldi ama TBMM'ye bomba atamadılar. Ama bu hainler Gazi Meclise bomba atma cüretini gösterdiler. Bu haberi alan evdeki analarımız, bacılarımız eşarbını başına takıp ay yıldızlı bayrağını alıp meydanlara çıktı. Bizim Nene Hatunlarımız, Şerife bacılarımız oldular."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement