Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kayseri, Niğde, Yozgat, Kırıkkale, Sivas, Nevşehir ve Kırşehir'de meydanlarda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

09.08.2016 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri, Niğde, Yozgat, Kırıkkale, Sivas, Nevşehir ve Kırşehir'de meydanlarda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunan FETÖ aleyhine slogan attı.

Vatandaşları selamlayan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür etti.

Türkiye'ye tatile gelen 3 Kanada vatandaşı da Türk arkadaşlarıyla Cumhuriyet Meydanı'na gelerek demokrasi nöbeti tutanlara destek verdi.

Niğde

FETÖ'nün darbe girişimi, Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda toplanan vatandaşlar tarafından da protesto edildi.

Ellerindeki pankartlar ve Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Kurulan platformda Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Yozgat

Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Vatandaşlar, marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı. Grup Patika, meydanda konser verdi.

Alandakilere sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler tarafından çay, su ve yiyecek ikram edildi.

Kırıkkale

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Dik dur, eğilme, Kırıkkale seninle", "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attı.

Din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Sivas

Sivas'ta kent meydanında toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Valilik önünde toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar atıldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu.

Programda Sivas Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi.

Nevşehir

Nevşehir'de Diriliş Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan atarak tepkilerini gösterdi.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından sahneye çıkan Belediye Mehter Takımı marşlar seslendirdi.

Alandaki vatandaşlara, belediye tarafından pilav, İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneğince aşure ve su, Semerkand Buhara İlim Kültür Derneğince de çay ikramında bulunuldu.

Programda konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, 15 Temmuz'dan itibaren halkın siyasi görüş ayrımı gözetmeden meydanlarda omuz omuza nöbet tuttuğuna işaret ederek "Türkiye üzerinde oynanan oyun adım adım bugüne kadar geldi. Hainler, en büyük darbeyi 15 Temmuz'da bu millete reva gördü. Ama milletimiz ferasetiyle basiretiyle bütün yapılanların üstesinden gelmeyi başardı." diye konuştu.

Tüm dünyanın Türk milletinin kahramanlığına şahit olduğunu ifade eden Göktürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan "tamam" diyene kadar demokrasi nöbetine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Meydana kurulan platformdan, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Alay Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya halkı selamladı.

Kırşehir

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından Kırşehir'de faaliyet gösteren Grup Doğuş, tasavvuf konseri verdi.

Vatandaşlar, dev ekranda FETÖ'nün darbe girişimi gecesi yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan görüntüleri izledi.

Kırşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı Kırşehir Şubesi, meydanda bulunan vatandaşlara su ve çeşitli ikramlarda bulundu.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli de vatandaşların demokrasi nöbetine eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement