Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren İstanbullular, kentin meydanlarında "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürdü.

09.08.2016 02:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren İstanbullular, kentin meydanlarında "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürdü.

İstanbul'un farklı meydanlarında toplanan vatandaşlar, ellerinde çeşitli döviz, şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Beyoğlu Belediyesi'nce kurulan "demokrasi kürsüsü"nden çalınan marş ve şarkılara eşlik etti.

Sık sık "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atan vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranlardan da darbe girişimi sırasında şehit düşen ve gazi olan vatandaşlara ait fotoğraf sunumunu izledi.

"Bizim milletimiz, dualı millettir"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, alandakilere hitabına, 24 gündür süren "demokrasi nöbeti"ne katılanlara teşekkür ederek başladı.

Dün Yenikapı'da gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ndeki birlik ve beraberlik mesajının önemine dikkati çeken Demircan, farklı düşüncelerde milyonlarca insanın vatan ve bayrak için bir araya geldiğini anlattı.

Fikirlerin ayrı olabileceğini ancak konu vatan olduğunda bir arada olmasını bilen bir milletin olduğuna işaret eden Demircan, "Vatanımız, bayrağımız birdir, bunun paraleli olmaz. Bizim milletimiz dualı millettir, bunun paraleli olmaz." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin Anadolu'da tesadüfen bulunmadığını aktaran Demircan, şunları kaydetti:

"İstanbul'un dört bir tarafından yine buralara geldiniz, bizleri yine yalnız bırakmadınız. Bu darbe bize şunu gösterdi, çok sayıda kahramanımız varmış. Bilirsiniz bazı kahramanlıkları hep kitaplardan okurduk. Ulubatlı Hasan'ı, Nene Hatun'u, Sütçü İmamı'ı… Lakin bir Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımız hep varmış bunu gördük. İyi ki varsınız."

Taksim Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Saraçhane

Saraçhane'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bulunduğu 15 Temmuz Şehitleri Caddesi'nde toplanan binlerce vatandaş ise ellerindeki Türk bayrakları ile "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserin ardından, çalınan şarkı ve marşlara eşlik eden vatandaşlar, zaman zaman slogan attı.

Bu arada, belediye önünde şehit düşenler için hazırlanan anı defterine, vatandaşlar tarafından taziye mesajları yazıldı.

Alandakilere hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yenikapı'da yapılan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin önemine değinerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletçe bir arada oluşumuz, dünyaya 'bu millete dokunmayın' mesajı verdi. Küllerinden yeniden dirilişe geçen bir Türkiye var. Bunu gösterdiniz dünyaya." diye konuştu.

Kısıklı

Üsküdar Kısıklı'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun önünde toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atıp tekbir getirdi.

Kur'an-ı Kerim okunan alanda, vatandaşlar platformdan 15 Temmuz'da şehit edilenlerin ismi seslendirildiğinde, "burada" karşılığını verdi.

"Demokrasi nöbeti", çalınan marş ve şarkılarla devam ediyor.

Silivri

Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda ellerindeki Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar da "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş alandakileri selamlarken, bazı vatandaşlar da platforma çıkarak darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Ayrıca, kentin farklı meydanlarında devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılanlara, su ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement