Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Siirt, Dicle, Bingöl ve Fırat üniversiteleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

16.07.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt, Dicle, Bingöl ve Fırat üniversiteleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, merkez yerleşkede gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde emir komuta zinciri dışında hareket eden bir grubun milli iradeye yönelik gerçekleştirmek istediği darbe girişimine şiddetle karşı olduğunu söyledi.

Hukuk dışı yönetimin demokrasiye vurulan en büyük darbe olduğunu ifade eden Erman, "FETÖ taraftarı bir grup vatan haini tarafından ülkemizin birliğini, demokrasimizi ve millet iradesini hedef alan bu alçak darbe girişimini Siirt Üniversitesi Senatosu olarak lanetliyoruz." dedi.

Her türlü yasa dışı kalkışmaya karşı olduklarını belirten Erman, "Seçimle iktidara gelmiş meşru hükümet ve devlet kurumlarına karşı yapılan bu kalkışmaya karışanların en şiddetli şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. Hukukun üstünlüğü ve demokratik düzenin korunması konusunda milletimizin gösterdiği kararlı irade her türlü takdire şayandır." ifadesini kullandı.

"Halkımızın azmini takdir ediyoruz"

Bingöl Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da darbe girişiminin kınandığı belirtilerek, "Milli iradeye karşı yapılan darbe teşebbüsünü lanetliyor, halkımızın, iradesine sahip çıkmak ve demokrasiyi korumak için gösterdiği azmi takdir ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

"Bu kalkışmayı lanetle kınıyoruz"

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, dün Türkiye Cumhuriyeti devletini ve demokrasisini tekrar eski, hastalıklı ve problemli günlerine döndürmek isteyen birtakım darbe özlemcilerinin bu girişimlerinden henüz vazgeçmediklerinin bir kez daha esefle izlendiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Darbe özlemcileri bilmelidirler ki Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi asla eski sıkıntılı günlerine dönmeyecektir. Türk milleti, halk iradesinin egemenliğine olan inancını tereddütsüz bir şekilde, bedeller ödeyerek defalarca ispat etmiştir. Halk iradesini hiçe sayan, halkın seçmiş olduğu iktidarlara yönelik olan bu tür girişimlerin bir kez daha akamete uğrayacağını ifade ederek, bu kalkışmayı lanetle kınıyoruz."

Dicle Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise milletin hür iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanı, hükümet ve parlamentoya yönelik, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarını ayaklar altına alan terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin şiddetle kınandığı ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement