Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı dün geceden bu yana süren tepkiler, girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından kutlamaya dönüştü.

16.07.2016 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı dün geceden bu yana süren tepkiler, girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından kutlamaya dönüştü.

Havuzbaşı Kent Meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Narmanlı Camisi önünde bir araya gelen Erzurumlular, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi ve cumhuriyete sahip çıktı.Darbe girişiminin engellenmesiyle pek çok Erzurumlu araçlarıyla caddelerde konvoylar oluşturarak, korna çaldı, araçlarından Türk bayrakları salladı.

Darbe girişimine karşı cadde ve meydanları dolduranların bir çoğu ise kutlamalara ellerinde Türk bayrakları ve al bayraklı tişörtlerle katıldı.

"FETÖ ve okçular meydana indik, neredesiniz" pankartı açan bir grup vatandaş, "Ya Allah Bismillah Allah'u Ekber", "Dadaşlar burada FETÖ'cüler nerede", "Dik dur eğilme Erzurum seninle" sloganları atarak Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Lalapaşa Camisi yanındaki kent meydanına gelen kalabalık grup, Türk bayrakları altında dualar okuyup, sloganlar attıktan sonra İstiklal Marşı okudu. Daha sonra buradan harekete geçen grup, sloganlar atarak Havuzbaşı'na doğru yürüdü.

Kalabalık gruba, yürüyüşlerinde ellerinde Türk bayrakları taşıyan atlı ciritçiler ile düğün için hazırlık yapan bir çifte ait üzerinde "vatan sana canım feda" yazan etiketli süslemesiyle bir gelin arabası da eşlik etti.

Sarıkamış'ta darbe girişimine tepki

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı protestoda bulundu.

Gaziler Meydanında toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişimini lanetledi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, burada vatandaşlara yaptığı konuşmada, Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini ve halkın sayesinde bu darbe girişiminin bertaraf edildiğini söyledi.

Bütün Türkiye'de ve Sarıkamış'ta her şeyin kontrol altına alındığını ifade eden Toksoy, şunları söyledi:

"Bizler buraya toplandık, Allah hepinizden razı olsun. Dün akşamdan beri tek yürek oldunuz. Bu vatanı darbe girişimleriyle çıkmaza sokmak isteyenlere fırsat vermediniz. Buradan sessizce dağılacağız. Çünkü İçişleri Bakanlığımızdan gelen bilgilere göre provokatif olayların olma ihtimaline karşı sessiz biçimde dağılıyoruz. Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın."

Konuşmaların ardından meydanı dolduran vatandaşlar dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement