Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Suriyeli mülteciler gurup şeklinde yürüyüş yaparken, AK Parti Midyat ilçe teşkilatına gelirken, Avukat Abdülhaluk Ay'ın konuşması, Muhammed el Hammade Arapça konuşması, Mülhem El Said'in konuşması, atılan sloganlar, Türkiye ve Suriye bayrakları altında destek sloganları. Suriyeli Mülteciler Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta MARDİN (AA) – Suriyeli vatandaşlar, Mardin Midyat'ta, darbe girişimini protesto ederek, AK Parti ilçe başkanlığına destek için yürüdü.

16.07.2016 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Suriyeli mülteciler gurup şeklinde yürüyüş yaparken, AK Parti Midyat ilçe teşkilatına gelirken, Avukat Abdülhaluk Ay'ın konuşması, Muhammed el Hammade Arapça konuşması, Mülhem El Said'in konuşması, atılan sloganlar, Türkiye ve Suriye bayrakları altında destek sloganları. Suriyeli Mülteciler Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

MARDİN (AA) – Suriyeli vatandaşlar, Mardin Midyat'ta, darbe girişimini protesto ederek, AK Parti ilçe başkanlığına destek için yürüdü.

Suriyeli vatandaşlar, "Bir bir bir, Suriye Türkiye bir" sloganları altında Türkiye ve özgür Suriye bayrakları taşıdı. Darbe karşıtı için döviz ve pankart taşıdılar. Araç, yaya ve motosikletlerle AK Parti ilçe Başkanlığına kadar gelen Suriyeliler, Türkiye'de yapılan darbe girişimini protesto etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriyelilere ve dünya barışı konusunda destek amacıyla Midyat'tan bisiklet ile destek için Ankara'ya giden Suriyeli Mülteci Mülhem El Said'inde katıldığı gurupta, Suriyeli öğretmen Muhammed el Hammade ile çok sayıda Suriyeli mülteci katıldı.

Suriyeli gurubu AK Parti İlçe Başkan yardımcısı Engin Baştuğ, AK Parti yönetim kurulu üyeleri Avukat Abdülhaluk Ay ve çok sayıda partili ve vatandaş karşıladı.

AK Parti yönetim kurulu üyeleri Avukat Abdülhaluk Ay, yapılan darbe girişiminden sonra başarısızlıkla sonuçlandığını her ihtimale karşı meydanları tek etmeyeceklerini söyledi.

Mısırda darbeyi yapan generaller halkın işi biraz gevşek bırakması ilk gün yapamadıkları darbeyi daha sonra yaptıklarını anımsatan Ay, "Biz akşamda caddelerdeyiz, sokaklardayız. Herkesi yanımıza bekliyoruz. Pansilvanya'daki Fethullah Gülen'den Suriyeli vatandaşlar daha fazla hak ediyor. Bizim isteğimiz Fethullah Gülen vatandaşlıktan çıkarılsın, asıl Suriyeli vatandaşlarımız Türk vatandaşlı olsun." dedi.

Muhammed el Hammade Arapça yaptığı konuşmada, "Türk Devletine ve AK Parti hükümetine hayırlı olsun. Yapılan bu darbe girişimi karşısında Suriyeliler olarak Türk milletinin yanındayız. Şunu söylüyorum, Bir bir bir, Suriye Türkiye halkı bir dir."dedi.

Mülhem El Said ise, Arapça olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye'yi değil bütün İslam alemini temsil etmektedir. Bu yüzden biz Suriyeliler olarak tarihimiz bir, halkımız birdir. Terk amacımız İslam ümmetinin birliği ve beraberliğidir." dedi.

AK Parti ilçe binası önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ile sloganlar atarak çarşı merkezine doğru yürüdü. Bazı vatandaşlar da araçlarıyla korna çalarak darbe girişimine tepki gösterdi.

İlçede ayrıca vatandaşlar uzun araç konvoyu oluşturdu. AK Parti ve sivil toplum kuruluşları Hükümet Konağı önünde darbe girişimine karşı akşam nöbetine başladı.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement