Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Sakarya, Kocaeli, Bartın ve Düzce'de düzenlenen geniş katılımlı gösterilerde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

16.07.2016 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya, Kocaeli, Bartın ve Düzce'de düzenlenen geniş katılımlı gösterilerde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, darbe girişiminde bulunanlara tepki tepki gösterdi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, burada yaptığı açıklamada, vatandaşların demokrasiye olan inanç, kanunlara olan saygı, devlet ve hükümete olan bağlılıklarıyla Sakarya'da tarih yazdığını söyledi.

Darbecilere, memleketin, milletin düşmanlarına karşı "bir, iri ve diri" olacaklarını belirten Vali Coş, " Demokrasi, cumhuriyet, kanun, nizam düşmanlarına, darbe meraklılarına, kökü dışarıda Fetullahçı Terör Örgütü'nü başımıza musallat etmek isteyen hainlere karşı uyanık durmaya, bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya devam edeceğiz. Gaflet yok, rehavet yok, uyumak yok son darbeci yakalanıp, gözaltına alınıp, tutuklanıncaya kadar nöbetteyiz." ifadesini kullandı.

Gösteriler çerçevesinde ayrıca Atatürk Bulvarı'nda otomobil, tır ve motosikletleriyle toplanan vatandaşlar konvoy yaptı, İstiklal Marşı'nı okudu.

Kocaeli

Kocaeli'de ise aralarında sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı önündeki alanda toplanan vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı kıldı, şehit ve gaziler için dua etti.

Bazı vatandaşların mehter takımı eşliğinde kentte yürüyüşe geçtiği gösterilerde, araçlarıyla sokaklara çıkanlar korna çaldı, Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde İzmit'te konvoy düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlara yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hz. Muhammed'in yolundan gidenlerden biri olduğunu söyledi.

Demokrasi ve geleceğe inanarak vatana sahip çıktıklarını anlatan Karaosmanoğlu, darbe girişimine tepki gösterenlere teşekkür etti.

Bartın

Bartın'da sokaklara çıkan vatandaşlar, sloganlar atarak, FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanana çok sayıda vatandaş, "Darbeye karşı omuz omuza", "Dik dur eğilme Bartın seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "Hainler halka hesap verecek" şeklinde slogan attı, tekbir getirdi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, burada yaptığı konuşmada, milletin, FETÖ'nün darbe girişimi karşısına ülkenin bölünmeyeceğini, sadece Türkiye'deki darbecilere değil, dünyaya da ilan ettiğini söyledi.

Ülkenin, devletin tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak olarak tüm olumsuzlukların karşısında durabilmeyi başardığını ifade eden Manav, "Bu ülke darbelerden çok çekti. Dışarıdaki işbirlikçilerle, Türkiye'yi şaha kaldırmak isteyenlerin asıldığı darbelerden çok çektik. Bugün, hepimizi sevindiren şudur ki, 80 ihtilalindeki gibi bu ülkede darbe yapacaklarını zannedenler bir şeyi hesaba katmamışlar, o da millettir, halktır. Dün gece sabahlara kadar olduğu gibi bu akşamda meydanları doldurarak darbelere geçit vermeyeceğinizi gösteriyorsunuz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu Türküm diyene" ifadesini kullandı.

Öte yandan araçlarıyla konvoy oluşturan vatandaşlar, korna çalarak darbe girişimini protesto etti.

Zonguldak

Alaplı ilçesinde de sokağa çıkan vatandaşlar, askeri darbe girişimini kınadı.

Ortak tepki göstermek amacıyla AK Parti, Alaplı TSO, Ziraat Odası, Esnaf Odası ve Şoförler Odası Başkanları ve temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Alaplı Merkez Camisi önünde bir araya geldi.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, burada yaptığı konuşmada, "Dün akşam birkaç çapulcu ile birlikte bir darbe girişimi yapılmıştır. Tüm iller, ilçeler ve Alaplı halkı sivil idareye sahip çıkarak dün akşam saatlerinden itibaren bu sokakları doldurdu. İktidara ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Biz bir arada olduğumuz sürece ve el ele tutuştuğumuz sürece bu memleketi top bile yıkamaz." dedi.

Vatandaşlara teşekkür eden Yavuz, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhuyla bir araya geldiğimiz sürece, bu memleketi kimse ele geçiremez. Bundan kimsenin şüphesi bile olmasın." diye konuştu.

Öte yandan, kentteki camilerde gün boyunca Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement