Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

16.07.2016 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Daha sonra alana gelen Vali Ali Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, dün gece Gazianteplilerin, kent merkezi ve ilçelerinde tarih yazdığını belirtti.

Milletin dik duruşuyla Demokrasi Meydanı'nda demokrasi bayramı yaşattığını ifade eden Yerlikaya, "Gaziantepliler, duruşuyla şehre, vatanına ve imanına sahip çıktı. Bu şehirde vali, tugay komutanı, kışlamız, jandarma ve emniyet mensupları ile halkın seçtiği tüm kesim milletin hizmetinde bulundu." dedi.

15 Temmuz gecesi Mehmetçik'in kışlada oturduğunu dile getiren Yerlikaya, Mehmetçik'in bu duruşuyla milletin emrinde olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yüz yıl önce yıl ataları Fransız askerlerine nasıl dur dediyse torunlarının da FETÖ'nün askerine dur dediğini söyledi.

"Demokrasi Meydanı şahit olsun ki 15 Temmuz milletin namusuna sahip çıktığı gündür" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Bu Demokrasi Meydanı şahit olsun ki bu millet, gazi şehir, ben esir olamam ama asla toprağımı vermem demiştir. Bu gazi şehrin evlatları şu meydan şahit olsun ki hemşehrilerim onuruna sahip çıkmıştır. Milli iradesine sahip çıkmıştır. Bu gazi şehrin evlatları yüz yıl önce bu vatan bölünmez deyip Şehitkamil, anasının başının örtüsünü alanlara karşı nasıl siper olduysa, tankın üzerinde siper olan halk bu topraklar verilmez, bu vatan bölünmez demiştir."

Tarihin 15 Temmuz'u iki şekilde anacağını dile getiren Şahin, bu tarihin cuntacıların, FETÖ'nün askerlerinin gömüldüğü gün olarak anımsanacağı gibi gazi şehrin, milli iradesine sahip çıkıp destan yazdığı, şehrinin ve ülkenin kaderini değiştirdiği tarih olarak da bilineceğini belirtti. Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak da terör örgütlerinin dün bir saldırısına daha maruz kaldıklarını anımsatarak, bunun bastırıldığını ifade etti. Örgütün peşine düşüldüğünü kaydeden Çakmak, "Terör örgütleri mensupları tek tek yakalanıp gereği yapılıyor. Bu konuda sizin desteğinize ihtiyacımız var. Türk Silahlı Kuvvetleri milletin emrindedir. " dedi.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci de gösteride bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement