Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Adıyaman / Bitlis / - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Adıyaman / Bitlis /

Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlar da bekleyişini sürdürüyor.

02.08.2016 05:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlar da bekleyişini sürdürüyor. FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

İl Müftülüğü personelince dua okunurken, ilahilerin seslendirildiği etkinlikte binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya devam ediyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde de vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. Kültür merkezi önünde toplanan vatandaşlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da eşlik ettiği yürüyüşle Selçuklu Meydanı'na geldi.

Burada kalabalığa seslenen AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, 18 gün boyunca meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür ederek, "Allah'a hamd olsun ki Ahlat'ın bu vatansever evlatlarının ülkelerine, bayraklarına nasıl sahip çıktığını gördük. Vatan sevgisinden başka hiçbir güç insanları sokakta tutamaz. Bayrak sevgisinden başka hiçbir güç insanları 18 gün sokakta tutamaz. Onun için Türk milletinin vatan, millet ve bayrak sevgisi ortadadır. Bu hainler, bu milleti gördükten sonra bir daha böyle bir girişime girmeyeceklerdir." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bitlis ve Tatvan ilçesinde, FETÖ darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor

Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

15 Temmuz'dan beri darbe girişimini protesto etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 18 gündür meydanları terk etmeyen vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "15 Temmuz darbecilere mezar olacak", "Münafık Fetullah", "Darbeye hayır, asker kışlaya" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde, vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimi protesto etti.

Tatvan ilçesinde de 15 Temmuz gecesi darbe girişimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Tatvan'daki Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) önünde akşam namazından sabah saatlerine kadar demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, darbe girişimini lanetledi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, demokrasi nöbetinin 18'nci gününde olduklarını belirterek, halkın demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma adına sokaklarda olduğunu söyledi.

Nöbete katılan vatandaşlar ise ülkenin huzuru için dua ederken, darbecilere de lanetliyor.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu:

"Bu dağdaki silahlı grupların bu ülkenin demokrasisine zarar vermesini engelleyeceğiz. FETÖ terör örgütü nasıl yenildiyse onları da bekleyen yenilgidir"

-" Türkiye, Kürt'ü, Arap'ı ve Türk'ü ile birlik içinde olan bir ülkedir. Bu birliği sizin kaleşnikoflarınız elbette ki önleyemeyecek"

Mardin'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

AK Parti İl Başkanlığı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlara destek veren AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, bu hafta Meclis'te darbe girişimin araştırılması için 17 milletvekilinden oluşan bir araştırma komisyonunun kurulacağını bildirdi.

Bu komisyonun yargılama yapmayacağını ifade eden Miroğlu, "Bu komisyon, yüzyılın ihanetlerini bir bir ortaya çıkaracak. Roboski'deki, Oslo'daki ihaneti, ABD'de, Washington'da, Brüksel'de tezgahlanan ihanetleri bir bir ortaya çıkaracağız." dedi.

Miroğlu, Türkiye'nin önün açık olduğunu, yeni bir anayasa yapılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu dağdaki silahlı grupların bu ülkenin demokrasisine zarar vermesini engelleyeceğiz. FETÖ terör örgütü nasıl yenildiyse onları da bekleyen yenilgidir. Başka akıbetleri olmayacak, yenilecekler. FETÖ terör örgütü tek tek elemanlarıyla tutuklanırken, gözaltına alınırken bunlar hala askerlerimizi, polislerimizi öldürmeye devam ediyorlar. Bugün Bingöl'de 5 şehidimiz, önceki günlerde Çukurca'da 8, Mardin'de 3 şehidimiz oldu. Allah'tan korkun, ne istiyorsunuz bu memleketten? Hala kana doymadınız mı? 40 yıldır hem ölüyorsunuz hem de öldürüyorsunuz. Artık aklınızı başınıza toplayın. Türkiye Afganistan, Suriye, Pakistan değil. Türkiye, Kürt'ü, Arap'ı ve Türk'ü ile birlik içinde olan bir ülkedir. Bu birliği sizin kaleşkoflarınız elbette ki önleyemeyecek."

"Asla darbeleri kaderimiz olarak kabul etmeyeceğiz"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ise bu milletin darbelerin ağır bedellerini ödediğini anımsattı.

Darbeleri asla kader olarak kabul etmeyeceklerini dile getiren Alkış, "Bu ülkenin bağımsızlığını, özgürlüğünü, birliğini, dirliğini ve kardeşliğini küresel terör örgütlerine feda etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ise 18 gündür vatandaşların meydanlarda olduğuna işaret ederek, terör örgütlerinin ve cuntacıların bir daha darbe düşünemeyeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından engelli bir kızın okuduğu "40 yaşındasın" şiiri alandaki vatandaşları duygulandırdı.

Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdiği etkinlikte, platforma çıkarılan onlarca çocuk, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Sık sık tekbir getirilerek, slogan atılan alanda, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okutuldu, ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Adıyaman / Bitlis /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Adıyaman / Bitlis / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement