Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kayseri/nevşehir/ - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kayseri/nevşehir/

Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta meydanları dolduran onbinlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

26.07.2016 04:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta meydanları dolduran onbinlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Kayseri'de, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan onbinlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü. Slogan atan vatandaşlar darbecilere idam cezası verilmesini istedi.

Demokrasi nöbetine katılan Halil Cankı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletin meydanlara çıkarak darbecilere karşı geldiğini söyledi.

15 Temmuz'dan beri meydanlarda olduklarına dikkati çeken Cankı, şunları kaydetti:

"1980 darbesini, 28 Şubat sürecini ve postmodern darbeleri gördüm. Millet geçmiş dönemlerdeki darbelerde büyük bedeler ödemişti. Millet, 15 Temmuz'da büyük birliktelik gösterdi ve darbeye engel oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu milleti derin uykundan uyandırarak darbecilere karşı birlikteliği sağladı. Onun çağrısıyla millet sokaklara döküldü, demokrasiye sahip çıktı ve çıkmaya da devam edecek. Cumhurbaşkanımıza beraberliğimizi sağladığı için çok teşekkür ediyorum, Allah onun yokluğunu göstermesin. Bu vatanı kimseye vermeyeceğiz, kimseye yedirmeyeceğiz. Bu vatan bizim ve bizim kalacak."

Nevşehir

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Diriliş Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği tarafından meydana kurulan stantta darbecilere idam cezası getirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Diriliş Meydanı'nda nöbete devam eden Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'nün ne denli tehlikeli olduğunun fark edildiğini savundu.

Türk milletinin vatanına sahip çıkmak adına sergilediği kahramanlığın takdire şayan olduğunu dile getiren Çiftçi, "Bu millet dik durdu, vatanına sahip çıkıp dimdik ayakta kaldı. Biz dün de vatanımıza sahip çıkıyorduk bugün de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu badireyi Türkiye atlatacak ve ilelebet payidar kalacak. Darbeciler, FETÖ teröristleri hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak" dedi.

Demokrasi nöbetine katılanlardan Ümit Gümüş ise Türkiye'nin çok büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü, bu vesileyle çeşitli görüş ve düşüncedeki insanların birbirine kenetlendiğini söyledi.

FETÖ terör örgütünü ve eylemlerini lanetlediklerini, idam cezasının getirilmesini talep ettiklerini ifade eden Gümüş, "Bu ülkenin ekmeğini yediler ama bu ülkenin silahını, uçağını, tankını bu ülke halkının üzerinde kullandılar. Bunları yapanları lanetliyoruz. Devlet büyüklerimizden idamın getirilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Sivas

Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlardan Abdullah Yaşin, ilk günkü aşkla nöbete devam ettiklerini söyledi.

Eşi ve 1 yaşındaki çocuğu ile her gün Cumhuriyet Meydanı'na geldiğini belirten Yaşin, "Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'yeter daha gitmeyin' diyene kadar buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Allah vatanımıza birlik beraberlik versin." ifadesini kullandı.

Akşam saatlerinde ailesiyle alana geldiğini ve gece saatlerine kadar nöbeti sürdürdüklerini anlatan Hasan Hüseyin Doğan ise "Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Bu yolda ölmek var, dönmek yok." dedi.

Çocuklarıyla her gün demokrasi nöbetine katıldığını dile getiren Nargüzel Davul ise şunları kaydetti:

"Vatan için her şey feda olsun. Cumhurbaşkanımız sokakları ne zaman boşaltın derse o zaman boşaltacağız. Cumhurbaşkanımıza canımız feda. Bu vatan bizim, bizim kalacak, yabancılar alamayacak, başta da Feto. Feto boşuna sevinmesin, kalp krizi de geçirse bayılıp ayılsa alamayacak. Bu millet keyfinden beklemiyor, vatanı bekliyor. Vatanı kolay kazanmadık, kolayca da bırakmayacağız."

Yozgat

Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Süleyman Şengül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine 11 gündür devamlı alanlarda olduklarını dile getirerek, "Bu vatan için gerekirse ölmeye hazırız. Sonuna kadar da mücadele vereceğiz. Yozgat halkı olarak bir olduk, vatanımıza, milletimize sahip çıkıyoruz." dedi.

Rukiye Kara ise "İnşallah, bu vatanı hainlere bırakmayacağız. Bu ülke sahipsiz değil, darbeye kesinlikle hayır diyoruz." ifadelerini kullandı.

Yozgat'ta demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan 74 yaşındaki İbrahim Ethem Abaylı da demokrasi nöbetini vatan için tuttuklarını belirtti.

Bu nöbeti sonuna kadar devam ettireceklerini vurgulayan Abaylı, "Bu iş bitinceye kadar buralarda nöbetteyiz. Allah'ın izniyle vatanımızın bekçisiyiz. Ölünceye kadar da buradayız. Bu vatanı kimseye de çiğnettirmeyiz" diye konuştu.

Öte yandan Çayıralan ilçesinde Kaymakamlık ve Ziraat Odası Başkanlığınca FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kayseri/nevşehir/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kayseri/nevşehir/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement