Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Midyat/ - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Midyat/

Midyat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine vatandaşların tepkisi devam ediyor.

31.07.2016 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Midyat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine vatandaşların tepkisi devam ediyor.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Gümüşçüler Çarşısında düzenlenen "Özgürlük için, istikbal için, gelecek için, şehitler için nöbetteyiz" etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutulan etkinlikte katılımcılara çörek ikram edildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi yapılan programda İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik dua okurken, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, "Sinsi bir plan, sinsi bir proje hazırlanmış ve bu canavarca uygulamaya konulmuştur. Ancak Allah'ın takdiri ve milletimizin dik duruşu ile bu darbe girişimini önlenmiştir" dedi.

TÜGVA Midyat Temsilcisi Zeki Çiçek de, "Büyük ülkemizde, büyük devletimizde bir darbe yapılmak istendi. Halkımız büyük bir mücadele ile bunun karşısında durarak çok şükür başarıya ulaşmasını engelledi. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bayrağımızı indirmesin, ezanımızı dindirmesin." diye konuştu.

Programa, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Emniyet Müdürü Cihan Karabıçak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Samsun'un Havza ilçesinde çiftçiler, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla 100 traktörle demokrasi konvoyu oluşturdu

Samsun'un Havza ilçesinde çiftçiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için 100 traktörle demokrasi konvoyu oluşturdu.

Havza ilçesinde, darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor. Darbe girişimine tepki göstermek amacıyla ellerinde bayraklarla Kevser Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan atıp, tekbir getirdi. Kur'an-ı Kerim okunan demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için dua edildi.

Havza Muhtarlar Derneği tarafından darbe girişimine tepki amacıyla traktörlerle demokrasi konvoyu düzenlendi. Türk bayrakları asılan traktörlerle Havza Belediyesi önünde toplanan çiftçiler, ilçe merkezinde tur attı. Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de traktörlere binerek konvoya katıldı. Bazı vatandaşlar da özel araçlarıyla konvoya eşlik etti.

Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhuriyete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz'da yapılamak istenen darbeye tepki göstermek için konvoy düzenlediklerini söyledi. Çavdar, "Yapılan şerefsizce bir saldırı idi. Cumhurbaşkanımıza ve demokrasimize sahip çıkmak için bir konvoy düzenledik. Kaymakamımıza ve belediye başkanımıza bize verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederim." dedi.

Belediye Başkanı İkiz de Havza'nın 81 köyündeki çiftçilerin konvoya katıldığını belirterek, "Bu gece demokrasi nöbetimizde traktörleri ile çiftçilerimiz bize eşlik etti. Ben buraya gelen tüm çiftçilerimize ve Havza Muhtarlar Derneği Başkanımıza, milli irade ve demokrasimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Yine kalabalık bir şekilde Kevser Cami önündeyiz. Cumhurbaşkanımız 'meydanlardan çekilin' diyene kadar milli irade ve demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Çiftçilerden Mevlit Şenkal ise tarladaki işlerini bırakarak, milli iradeye sahip çıkmak için konvoya katıldığını söyledi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Midyat/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Midyat/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement