Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Ortak Deklarasyon - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Ortak Deklarasyon

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan detaylar Deklarasyonun Celal Korkmaz tarafından okunması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Siyasi partilerin Yalova il başkanları ortak deklarasyon yayımladı Deklarasyondan: "Türkiye'nin geleceği hukuk ve demokrasidir.

22.07.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan detaylar

Deklarasyonun Celal Korkmaz tarafından okunması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Siyasi partilerin Yalova il başkanları ortak deklarasyon yayımladı

Deklarasyondan:

" Türkiye'nin geleceği hukuk ve demokrasidir. Hiçbir çete, hiçbir paralel yapı, hiçbir terör örgütü bu zemini çatlatamayacak"

Yalova'da 7 siyasi partinin il başkanları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ortak deklarasyon yayımladı.

Şaban Temuge Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, CHP İl Başkanı Özcan Özel, MHP İl Başkanı Hasan Topçular, Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, BBP İl Başkanı Talip Bayburtlu, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Cemal Bayram ve Demokrat Parti İl Başkanı Muharrem Er katıldı.

Toplantıda, il başkanlarının imzaladığı ortak deklarasyonu Celal Korkmaz okudu.

Deklarasyonda, aziz milletin kendisine, milli iradeye, devlete, özellikle de millet iradesinin temsilcisi olan Gazi Meclis'e yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişiminin şiddetle kınandığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir darbe girişimini kabul etmiyoruz ve karşısındayız. Bu milletin aklıselim ve sağduyu ile çözülemeyecek hiç bir problemi yoktur. Milli iradenin, üzerinde hiç bir gücü kabul etmiyoruz. Bugüne kadar bu ülke, bu millet, darbelerden ve dış güçlerin maşası olan darbecilerden çok çekti. Bir avuç dış bağlantılı vatan haininin, milletin önünü kesme teşebbüsü başarılı olmamış ve olamayacaktır. Geçmişteki bütün darbelerin ülkemiz ve milletimize hep zarar verdiği, ülkemizi geri götürdüğü ve ülkemizin tarihine ve halkımızın hafızasına kara birer leke olarak kaldığı herkesçe kabul edilen bir gerçektir. Halkın iradesiyle seçilmiş olan siyasi partiler ve iktidar, kim ve hangi görüşte olursa olsun ancak yine halkın iradesi tarafından değiştirilebilir. Darbelerle bunun değiştirilmesi teşebbüsüne şiddetle karşıyız. Meşru iktidarın, siyasi partilerin ve milletimizin yanındayız."

"Türkiye Cumhuriyeti kanla, gözyaşıyla kuruldu"

Demokratik ülkelerde darbelere müsaade edilemeyeceği gibi, paralel devlet yapılanmalarına da izin verilmeyeceği ifade edilen deklarasyonda, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi, kendine yakışır bir asalet ve olgunlukla gözü dönmüş darbecilere karşı koyarak, tarihi bir destan yazdığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyetinin "altın tabak" içinde sunulmadığı, acıyla, kanla, gözyaşıyla kurulduğu vurgulanan deklarasyonda, "Mazlum milletlere örnek bir devlet olduk. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak bizlerin vazifesidir. Şimdi metanetimizi, sükunetimizi, sağ duyumuzu koruyarak kararlılığımızdan hiçbir şey yitirmeden bu meseleyi kökünden halletmek için çalışma, birlik, beraberlik ve yaraları sarma zamanıdır." ifadelerine yer verildi.

"Başka bir Türkiye yok"

İhtilaller, muhtıralar ve cunta devirlerinin, tarihin çöplüğüne çoktan atıldığına vurgu yapılan deklarasyonda, şöyle denildi:

"Türkiye'nin geleceği hukuk ve demokrasidir. Hiçbir çete, hiçbir paralel yapı, hiçbir terör örgütü bu zemini çatlatamayacak. Bunların sonu her daim hüsran olacaktır. Dünya görüşünüz neyi işaret ederse etsin hepimiz Türkiye'nin mensubuyuz. Hepimiz cennet vatanın parçasıyız. Başka bir Türkiye yok. Başka vatan coğrafyası da yok. Ne yapacaksak demokrasiye bağlı kalarak yapacak ve başaracağız. Ülkemize kast edenlerden hesap sormak, bunların yaptıklarını burnundan getirmek hepimizin namus borcudur."

Deklarasyonda, masum vatandaşlara kurşun sıkan, bombalayan darbecilerin şiddetle kınandığı vurgulanarak, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Ortak Deklarasyon
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Ortak Deklarasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement