Fetö'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Toplantısı

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında toplandı.

01.12.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında toplandı.

Reşat Petek, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, darbe girişimine ilişkin bilgi talebinde bulundukları kurumlardan gelen yanıtları üyelerle paylaştı.

Petek ayrıca, komisyon çalışmalarında, özellikle kendisine yönelik iftira niteliğindeki haberlerin gündeme getirildiğini, bu şekilde komisyon ve başkanlık divanının töhmet altında bırakılmak istendiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili açılan davalarda söz konusu haberlerle ilgili tekzip kararı verildiğini ifade eden Petek, "Bu konu özellikle şahsımla ilgili gibi görünse de yazıların içeriği komisyonu karalayıcı mahiyettedir." dedi.

"Cevaplar Sayın Akar ve Sayın Fidan'dadır"

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın komisyona davet edilmesinin, çalışmalara ışık tutacağına inandığını belirtti. Çıray, şunları söyledi:

"Kritik soruların cevapları o geceyi yakından yaşayan Sayın Akar ve Sayın Fidan'dadır. Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından serbest bırakılıp davete icap etmelerini rica ediyoruz. Aksi halde 15 Temmuz hakkında giderek büyüyen haklı şüpheler koyulaşacaktır. Komisyonumuz Akar ve Fidan'ı açıklamalarda bulunmaya davet etmeye zorunludur. Getirmezse görevini yerine getirmeyecektir. Bunu engelleyenler, sakladıkları bir şey olduğu kuşkusuyla belki tarih tarafından 15 Temmuz'un sorumluları olarak ilan edilecektir."

Başbakan Binali Yıldırım'dan Akar ve Fidan'ı komisyona göndermesi ricasında bulunan Çıray, "Sayın Fidan gelirse 15 Temmuz günün saat 20.00 ile 21.00 arası Beştepe'de TİKA'daki bir arkadaşıyla bir yaşgünü toplantısına katılıp katılmadığını, aynı zamanda ailesini Ortadoğu'da bir ülkeye götürüp götürmediğini ve hala orada olup olmadıklarını sormak istiyoruz." dedi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise taleplerle ilgili bugüne kadar mesafe katedilemediğini öne sürdü.

İşin siyasi ayağına yönelik de herhangi bir ilerlemenin söz konusu olmadığını savunan Erdoğan, "Olayın mali boyutu gerçekten tüyler ürpertici bir miktara ulaştığı iddiaları ortada dolaşırken bizler mali boyutuna yönelik de ciddi bir çalışma yapıp ortaya koyamadık. Komisyon çalışmalarında normal sürede bir ay kaldı. Süre planlaması da göz önüne alınarak cezaevinde bulunan birkaç önemli isim, MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı, görevdeki kuvvet komutanları ve mali ayağı ile ilgili bize detaylı bilgiyi verecek kişilerin dinlenmesini talep ediyorum." diye konuştu.

Komisyon Başkanvekili ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise komisyon olarak bu konunun her yönüyle araştırılması tarafında olduklarını söyledi.

Özdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Fetullah Gülen Türkiye'yi terk etmeden önce Vatikan'da Papa ile görüşmüştür. Bu görüşmeye aracı olan kişi kimdir. Bunun Dışişleri Bakanlığı ve Vatikan'dan sorulmasını istiyorum. Bu kişiyi ben biliyorum. Türkiye'de yer yerinden oynayacaktır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık öncesinde ABD'ye gitmiştir. CHP Genel Merkezine yazı yazılarak Kılıçdaroğlu'nun seyahatinde hangi enstitüleri ziyaret ettiği, bunların Gülen ile ilişkili enstitü olup olmadığını soralım. Fetullah Gülen'le ilişkili enstitüde hangi genel başkan yardımcılarıyla görüştüğü, görüşmede Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin olup olmadığını soralım."

Özdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığını bildiklerini vurgulayarak, "Bu yapı her zaman yürüyen arabaya binmişlerdir. İlk defa duran arabaya binmeye çalışmışlardır. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde de CHP'yi desteklemişlerdir, HDP'yi desteklemişlerdir. 'HDP barajı aşmalı, AK Parti tek başına iktidar olmamalı' diye başlamışlardır. Bu onların tercihidir. İlk defa muhalefeti desteklemişlerdir. 17-25 Aralık sonrası kaç CHP milletvekili bunların kanalına destek vermiştir. Kayyum atamalarında kim itirazda bulunmuştur, buralar kapatılırken hangi milletvekilleri bu yapılara destek vermiştir?" ifadelerini kullandı.

Özdağ, herhangi bir suç işledikleri sabit olmayan yapıya destekle, suç işledikten sonraki yapıya destek vermenin çok farklı şeyler olduğunu dile getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da darbe girişiminin tüm liderlere sorulmasından taraf olduklarını belirterek, "Davutoğlu'na da soralım. Papa'yı da çağıralım da bitsin. Tayyip Bey, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'ın da irtibatını araştıralım o zaman. Bütün liderlerin Gülen ile irtibatını araştıralım o zaman." dedi.

Fetö\'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Toplantısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement