Fetö'nün Dershanesi MEB Bünyesinde Hizmet Verecek - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Dershanesi MEB Bünyesinde Hizmet Verecek

Fetö\'nün Dershanesi MEB Bünyesinde Hizmet Verecek

Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatının tespit edilmesinin ardından kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilen dershane binası halk eğitim merkezi olarak hizmet verecek.

27.09.2016 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatının tespit edilmesinin ardından kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilen dershane binası halk eğitim merkezi olarak hizmet verecek.

Batman Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Vural, yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bu yıl Halk Eğitim Merkezinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile irtibatının tespit edilmesinin ardından kapatılan ve Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen dershane binasına taşınacağını ifade eden Vural, destekleme ve yetiştirme kurslarının bu binada yapılacağını aktardı.

"Üniversite hayallerini gerçekleştirmek için kurs düzenliyoruz"

Vural, taşınma işlemlerinin kısmen gerçekleştiği yeni hizmet binasında ekim ayından itibaren üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs verilmeye başlanılacağını belirterek, şimdiye kadar 400 öğrencinin kursa katılmak için başvuru yaptığını anlattı.

Müracaat eden öğrencilerin ücretsiz olarak üniversiteye hazırlanma imkanı bulacağını kaydeden Vural, maddi durumu düşük olan lise mezunu öğrencilerin kurs için başvuru yapabileceğini dile getirdi.

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl 3 merkezde verdiğimiz destekleme, yetiştirme kurslarımızı bu yıl yeni binamızda vereceğiz. Mezun öğrenciler için bu kursları açıyoruz. Bu yıl hem hafta sonu hem de hafta içinde kurslarımız olacak. Özellikle dershaneye gidemeyen, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yardımcı olmak, onların üniversite hayallerini gerçekleştirmek için devletimizin yardımıyla, destekleme yetiştirme kurslarını düzenliyoruz. Diplomaları ve kimlik fotokopileri ile müdürlüğümüze başvuran öğrenciler ücretsiz kayıt yaptırabilir. Bu yıl 3 dönem için planladığımız kurslarımız başlıyor."

"Dershaneye kayıt yaptıramamıştım"

Kursa kayıt yaptıran öğrencilerden Vedat Karaçin, dershaneye gidemediği için üniversiteyi kazanamadığını söyledi.

"Yüksek fiyatı nedeniyle dershaneye kayıt yaptıramamıştım." ifadesini kullanan Karaçin, halk eğitim merkezi bünyesinde açılan kursa kaydolduğunu belirtti.

Zeliha Köylü de halk eğitim merkezinin ücretsiz kurs düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Köylü, "Hedefim beden eğitimi bölümünü kazanmak. Sporcuyum, bu nedenle daha yüksek puan alıp istediğim bölümü kazanmak için bu kursa kayıt yaptırdım." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Dershanesi MEB Bünyesinde Hizmet Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor
    11:08 Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, normal sezonun kalan bölümünde üçüncü sıradaki yerini koruyarak play-off'ta doğrudan final oynamayı hedefliyor. Sakaryaspor, ligde 27 maçta 47 puanla 3. sırada yer alıyor ve 7 maçlık süreçte en fazla puanı alarak finale çıkmayı amaçlıyor.

  • Yozgat'ta firari hükümlü yakalandı
    11:08 Yozgat'ta firari hükümlü yakalandı

    Yozgat'ta kasten yaralama suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan hükümlü, jandarma işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu
    11:08 Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu

    Kars'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 sandıkta 64 bin 725 seçmen oy kullanacak. Seçimlerin huzur ortamında geçmesi için kent genelinde 3 bin 585 güvenlik gücü görev yapacak. Oy kullanma saatleri 07.00-16.00 arasında olacak.

  • Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı
    11:08 Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil, hız kesmeden biçtiği motosiklet sürücüsüne ölümden döndürdü. Feci kaza, güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü yaralanırken, otomobil yaklaşık 100 metre sonra durabildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, otomobil sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yaptığı ve kaza sonrası durabildiği tespit edildi. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

  • Osmaneli'de Kaymakam ve Belediye Başkanı Vatandaşlarla İftarda Buluştu
    11:07 Osmaneli'de Kaymakam ve Belediye Başkanı Vatandaşlarla İftarda Buluştu

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Şahin, mahalle iftarlarıyla birlik ve beraberliği artırmayı amaçladıklarını belirtirken, Ünal ise ramazanın yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir ay olduğunu dile getirdi. Programa siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli
    11:07 TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububatın gelişme dönemine girildiğini ve nisan ve mayıs aylarında alınacak yağışların bitki gelişimi açısından önemli olduğunu bildirdi. Şubat ayında yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 42 azaldı ve Marmara ve Karadeniz bölgeleri son 10 yılın en düşük şubat yağışlarını aldı. İç Anadolu Bölgesi'nde hububatta kardeşlenme dönemine girilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sapa kalkma dönemine geçildi. Arpa ve yulafta yazlık ekilişler başlarken, kırmızı mercimekte bitki çıkışları tamamlandı.

  • Kars Belediyesi Borç Batağından Kurtuldu
    11:06 Kars Belediyesi Borç Batağından Kurtuldu

    Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, kayyum olarak göreve başladıklarında belediyenin borç batağında olduğunu ve birçok hizmette aksamalar yaşandığını belirtti. Polat, ilk olarak belediye borç yükünden kurtardıklarını, ardından başta alt yapı olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak
    11:05 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında oynaması durumunda sarı-kırmızılı formayla 100. resmi karşılaşmasına çıkacak. 23 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da farklı pozisyonlarda görev alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu ana kadar 99 resmi maça çıkan Yılmaz, 8 gol kaydetti ve geçtiğimiz sezon Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca bu sezon Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcusu olan Yılmaz, 46 maçta forma giydi.

  • Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı
    11:04 Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı

    Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarak, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Kazada 3 araçta maddi hasar meydana gelirken, takla atan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi
    11:04 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi

    Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi, uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, Suudi Arabistan'ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi yaşadı. İkili, Suudi Arabistan'ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan sporcular, Lajab ve Al-Rough Vadisi'nde derin tatlı su havuzları ve uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti. Bu deneyim, sporcular için unutulmaz bir macera oldu.


Advertisement