Fetö Okuluna Demokrasi Şehidinin İsmi Verildi - Son Dakika
Güncel

Fetö Okuluna Demokrasi Şehidinin İsmi Verildi

Fetö Okuluna Demokrasi Şehidinin İsmi Verildi

Muş’ta Fetullahçı Terör Örgütü’yle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatıldıktan sonra imam hatip lisesine dönüştürülen okula darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Davut Karaçam’ın ismi verildi.

25.08.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatıldıktan sonra imam hatip lisesine dönüştürülen okula darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Davut Karaçam'ın ismi verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra kapatılan Özel Çağlayan Ufuk Eğitim Kurumları'nın tüm tabelaları söküldü. Kız Anadolu imam hatip lisesine dönüştürülen okula, kalkışmanın yaşandığı gece Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlerin tanklarından atılan kurşunlarla şehit düşen Davut Karaçam'ın (51) ismi verildi.

Okulu devraldıktan sonra FETÖ örgütüne ait tüm izleri temizlediklerini belirten Muş Şehit Davut Karaçam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Göreli, okulu 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazır hale getirdiklerini söyledi. Okulda temizlik yapılarak her türlü izin silindiğini ifade eden Göreli, "Okulumuzu devraldıktan sonra FETÖ terör örgütüyle ilişiği, işareti, iması bulunan her türlü izler silinmiştir ve şu an okulumuz milli eğitimin temel prensipleri çerçevesine uygun bir şekilde eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. İnşallah genç beyinlerimizi, genç öğrencilerimizi okulumuza bekliyoruz. Dini, milli ve asra uygun bir şekilde eğitim vermek üzere okulumuz eğitim öğretime hazırdır. Öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.

Okulun adının verildiği Şehit Davut Karaçam'a rahmet dileğinde bulunan Göreli, "Kısaca okulumuzun isminin verildiği zattan da bahsetmek isterim. Şehit Davut Karaçam, 15 Temmuz akşamı demokrasi için, bu ülkenin geleceği için Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önüne çıkmış, oğlunu da yanına almış ve tankların karşısında göğsünü gererek orada bulunmuştur. Maalesef tanklardan atılan bir mermi sonucu yara almış ve şehit olmuştur" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fetö Okuluna Demokrasi Şehidinin İsmi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement