Fetö/pdy Soruşturması Mağdurları CHP'de - Son Dakika
Güncel

Fetö/pdy Soruşturması Mağdurları CHP'de

Fetö/pdy Soruşturması Mağdurları CHP\'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CNN Türk'te, "FETÖ soruşturmasında mağdur olduklarını belirtenler gelip bize dertlerini anlatıyor.

20.09.2016 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CNN Türk'te, "FETÖ soruşturmasında mağdur olduklarını belirtenler gelip bize dertlerini anlatıyor. Biz de genel merkezde bir ekip kurduk bu konuda çalışıyor" sözleri üzerine Kayseri'de mağdur olduklarını belirten yaklaşık 500 kişinin dilekçeyle CHP İl teşkilatına başvurduğu ifade edildi.

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "FETÖ soruşturması kapsamında mağduriyet yaşayanlar gelip bize dertlerini anlatıyor. KHK'lardan duyduğum rahatsızlığı AKP yöneticilerine de anlattım. Bunun çok fazla mağduriyete yol açacağını söyledim. 25 bin kişi haksızlığa uğradığına dair bize ulaştı" sözleri ardından CHP Kayseri İl Teşkilatı'nda da hareketlilik görüldüğü ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklamaların ardından OHAL kapsamında çıkartılan bazı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) nedeniyle mağdur olduğunu öne sürenler, CHP Kayseri İl teşkilatına akın etti. CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP liderinin açıklaması ile birlikte bu konuda başvuru sayısında artış olduğunu söyledi.

"MİLLETVEKİLLERİ CİHANER VE ÇİÇEK MAĞDURLARI DİNLİYOR"

Şu ana kadar "KHK mağduruyum" diyerek partiye gelenlerin sayısının 500'e ulaştığını kaydeden Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mazlumun kimliğine bakmayız. Mağdur olduğunu ifade eden vatandaşımız bize geliyor, biz önce onlarla ilgili bir araştırma yapıyoruz. Çünkü bu konuyu suiistimal edenler de olabilir. Darbecilerle sonuna kadar mücadele edilmeli ama bunu yaparken konu cadı avına dönüştürülmemeli ya da masum insanlar mağdur edilmemeli. İşte biz bu konuda mücadele ediyoruz. Bize dert yanan ve süreç içerisinde mağdur olduklarını kaydeden vatandaşı dinliyoruz. Onların şikayetlerinin, taleplerinin yer aldığı dilekçeleri de partimizin genel merkezine gönderiyoruz. Gelenler arasında CHP'ye oy vermeyenler de var. İşte CHP'nin önemi bu yöndeki olaylarla da ortaya çıkıyor. CHP bu ülkenin birleştirici gücüdür. Mağdur olan vatandaşlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Kimseyi ayırt etmiyoruz. Bu konu çok hassas bir konu. Genel Merkezde iki ayrı çalışma grubu da bu konuda çalışıyor. Sivil alanda Milletvekili İlhan Cihaner, askeri konularda da Dursun Çiçek, çalışma ve araştırma gruplarının başında yer alan ve mağdur olduklarını belirten vatandaşlarımızı dinliyorlar. İnşallah bu süreçte kurunun yanında yaş da yanmaz. Biz CHP olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fetö/pdy Soruşturması Mağdurları CHP'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement