FETÖ'nün Sözde Eyalet Muhasebecisinin 3 Oğlu Rütbeli Asker Çıktı - Son Dakika
Güncel

FETÖ'nün Sözde Eyalet Muhasebecisinin 3 Oğlu Rütbeli Asker Çıktı

FETÖ'nün sözde eyalet muhasebecisi Selami Başaran'ın 3 oğlunun TSK'da rütbeli asker oldukları, bunlardan Astsubay Hamza Başaran'ın ise darbe girişimine bizzat karıştığı ortaya çıktı.

23.07.2016 12:26  Güncelleme: 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda sözde "Karşıyaka eyaleti muhasebecisi" olduğu tespit edilerek hakkında yakalama kararı çıkartılan Selami Başaran'ın orduda astsubay olarak görev yapan oğlu Mehmet Hamza Başaran'ın da örgütün 15 Temmuz'daki darbe girişimi kapsamında arandığı ortaya çıktı.

OĞLUNU ARARKEN BABASINI BULDULAR

Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında aranan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) astsubaylarından Mehmet Hamza Başaran'ın yakalanmasına yönelik çalışma sürdüren ekipler, babası Selami Başaran'ın da örgüt bağlantısı kapsamında arandığını tespit etti.

SÖZDE MUHASEBECİ

İzmir'de 17 Mayıs'ta, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturmada "Sözde Karşıyaka Eyaleti Yapılanması"na yönelik operasyonda, Selami Başaran'ın sözde eyaletin muhasebecisi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirlendi. Selami Başaran'ın 3 oğlundan 2'sinin subay, birinin ise astsubay olarak TSK'da görev yaptığı kaydedildi. Başaran'ın subay oğullarının askeri lise giriş sınavları ve darbe girişimine destek verip vermediklerinin araştırdığı bildirildi.

34 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞ, 15'İ TUTUKLANMIŞTIR

İzmir'de 17 Mayıs'ta 73 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen, TSK personeli Teğmen M.A.T, örgütün "Bergama emniyet imamı" Sinan Özmen, "Bergama Işıkevleri imamı" Mehmet Öksüz, "Bergama Diyanet imamı" Celal Döner, "Kınık ilçe imamı" Harun Yeşil, Ovacık Altın Madeni İşletme Müdürü Cemalettin Çetin'in de aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 15'i tutuklanmıştı.

YILDA 330 MİLYON LİRA GELİR SAĞLIYORMUŞ

Operasyon kapsamında, "Karşıyaka yapılanmasının muhasebecisi ve kasası" olduğu iddiasıyla Selami Başaran hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı. Operasyonda ele geçirilen kayıtlar ve muhasebe takip programlarındaki incelemede, örgütün sözde eyalet yapılanmasındaki Karşıyaka bölgesinden sağladığı gelir ve bunların dağıtımına ilişkin bilgilerin ayrıntılı şekilde yer aldığı saptanmıştı. Buna göre, İzmir'in kuzeydeki ilçelerinin yer aldığı bölgeden "kurban, burs ve himmet" adı altında bir yıl içerisinde yaklaşık 330 milyon lira gelir sağlandığına ilişkin bilgilere rastlanmış, bu gelirden yüzde 15'lik payın örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e aktarıldığı ve "Pensilvanya" diye kayda geçirildiği tespit edilmişti.

AFRİKADAN UCUZ FİYATA KURBANLIK SATIN ALIYORMUŞ

Programdaki incelemede, örgüt üyelerinin, geçen yıl Kurban Bayramı öncesi kurbanlar için 650 lira topladıkları, vekaletler karşılığı Afrika'dan çok daha düşük fiyatta kurban satın alarak kesimini yaptırdıkları, toplanan paranın yüzde 30'unun kurban alımında kullanıldığı, yüzde 13'ünün de "Pensilvanya" kaydıyla yurt dışına gönderildiği, kalanının da gelir kaydedildiği bilgilerine ulaşıldığı öne sürülmüştü.

FETÖ\'nün Sözde Eyalet Muhasebecisinin 3 Oğlu Rütbeli Asker Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel FETÖ'nün Sözde Eyalet Muhasebecisinin 3 Oğlu Rütbeli Asker Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement