Fetö Şüphelileri Yunanistan'a Kaçmak İsterken Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Fetö Şüphelileri Yunanistan'a Kaçmak İsterken Yakalandı

Fetö Şüphelileri Yunanistan\'a Kaçmak İsterken Yakalandı

FETÖ şüphelisi karı koca, Edirne İpsala Sınır Kapısı’nda, yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isterken yakalandı.

16.02.2017 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ şüphelisi karı koca, Edirne İpsala Sınır Kapısı'nda, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek isterken yakalandı. Gözaltına alınan çift ve aileye organizatörlük yaptığı tespit edilen 2 organizatör ve hudut kapısında illegal geçişlere para karşılığında göz yuman bir polis tutuklandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi şahıslara yönelik çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Dilek S.(43) ve eşi doktor Erol S.(46) İpsala Kara Hudut Kapısı'ndan Yunanistan'a çıkış yapmak isterken yakalandı.

Pasaportlarında zayi kaydı bulunuyordu, gümrük polisi göz yumdu

Çiftin, pasaportlarında zayi kaydı bulunmasına rağmen İpsala Kara Hudut Kapısı'ndan Yunanistan'a çıkış yapmak istediği tespit edilirken, şahısları otomobili ile hudut kapısından çıkarmaya çalışan emekli öğretmen Bilgin A. ve illegal çıkış yapacak şüphelilerin çıkış işlemlerinde kendilerine yardımcı olan ve aracılık ettiği tespit edilen İpsala Hudut Kapısı'nda görevli polis memuru Mustafa K., Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu. Söz konusu ailenin yanında bulunan yaşı küçük kız ve erkek çocuklarının ise yakınlarına teslim edilmek üzere kontrol altına alındığı bildirildi.

24 saat önce başka bir FETÖ'cüyü geçirdi

İpsala Kara Hudut Kapısı'nda görevli 25 yıllık polis memuru Mustafa K. ve emekli öğretmen Bilgin A.'nın, polis ekiplerince yapılan incelemeler sonucunda İzmir'de yürüttüğü faaliyetler nedeniyle FETÖ/PDY'den aranması olan ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan bir kadının illegal yollarla Yunanistan'a çıkışını sağlandığı ortaya çıktı. Emekli öğretmen Bilgin A.'nın yine aracıyla Yunanistan'a geçiş yaptığı ve yanında yolcu olarak bulunan kadının FETÖ'den aranması olduğu ancak gümrük polisi Mustafa K. tarafından para karşılığında geçişine göz yumduğu tespit edildi.

Diğer organizatör avcı kulübesinde yakalandı

Edirne Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince devam eden çalışmalarda, FETÖ/PDY şüphelisi şahısları illegal yollardan yurt dışına çıkaran şebeke içerisinde yer alan ve İpsala Sınır Kapısı'ndaki söz konusu olayın organizatörü konumunda olduğu tespit edilen Sinan I. (32) isimli şüpheli, Edirne Karaağaç Mahallesi yakınlarında Meriç Nehri ortasında bulunan 'Güme' olarak tabir edilen avcı kulübesinde yakalanarak gözaltına alındı. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İpsala Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen organizatör, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine kondu.

İllegal hizmetin bedeli 20 bin Euro

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü üyesi olan ve aranmaları bulunan şahıslara organizatörlük yaptığı tespit edilen emekli öğretmen Bilgin A., Sinan I. ve sınır kapısında illegal geçişlere göz yuman 25 yıllık polisi memuru Mustafa K.'nın, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü için dernek çalışmalarında bulunmuş Dilek S. ve doktor eşi Erol S.'nin yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçişini sağlamak için toplam 20 bin Euro para aldıkları bildirildi.

"Operasyonel çalışmalar kararlılıkla devam edecek"

Edirne Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde, illegal yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi şahıslara ve bu şahısları yurt dışına kaçırmaya çalışan suç örgütlerine yönelik planlı, projeli ve operasyonel çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir" denildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fetö Şüphelileri Yunanistan'a Kaçmak İsterken Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement