Fetö ve PKK'ya Tepki Gösterip Yeniden Askerliğe Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Fetö ve PKK'ya Tepki Gösterip Yeniden Askerliğe Başvurdu

Erzurumlu 49 yaşındaki öğretmen Onur Yücesoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve terör örgütü PKK'nın eylemlerine tepki göstererek, gönüllü askerlik için askerlik şubesine başvurdu.

21.08.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurumlu 49 yaşındaki öğretmen Onur Yücesoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve terör örgütü PKK'nın eylemlerine tepki göstererek, gönüllü askerlik için askerlik şubesine başvurdu.

Kentteki Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde yaklaşık 10 yıldır eğitmen ve kurum müdür yardımcılığı görevini yürüten evli ve bir çocuk babası Yüsesoy, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve son zamanlarda yaşanan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla ailesiyle aldığı karar doğrultusunda yeniden askere gitmeye karar verdi.

Gönüllü askerlik başvurusu için Erzurum Askerlik Şube Başkanlığı önüne, elindeki Türk bayrağıyla gelen Yücesoy, bir süre FETÖ ve PKK'ya tepki gösterdi. Yücesoy, daha sonra askerlik şubesine girerek gönüllü askerlik için yazdığı dilekçesini askeri yetkililere teslim etti.

Onur Yücesoy daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerliğini 18 yıl önce Kahramanmaraş'ta Gezici Komando Birliği'nde Asteğmen olarak yaptığını ifade ederek, terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya karşı vatanı savunmak ve er olarak askere alınması amacıyla askerlik şubesine dilekçe verdiğini söyledi.

Askere gitme konusunu ailesiyle istişare ederek karar aldıklarını anlatan Yücesoy, "Eşim kocasız, annem evlatsız, çocuğum babasız büyür de vatansız büyüyemezler. Adı ister FETO, ister PKK olsun bütün terör örgütlerine karşı başkomutanım sayın Recep Tayyip Erdoğan izin verirse kutsal vatanımı bölmeye çalışan teröristlerle mücadele için yeniden askere alınmak ve vatan ve bayrağım için şehadet şerbetini içmeye talibim, hazırım" dedi.

Yücesoy, son zamanlarda yaşanan terör olaylarında şehit edilen güvenlik güçlerinin kendisini derinden üzdüğünü anlatarak, şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağını hiç kimseye vermeyeceğini, askere gidip şehit olmaya hazır olduğunu belirtti.

Yeniden askere alınmak için Erzurum Askerlik Dairesi Başkanlığı'na 8 yıl önce verdiği dilekçeyi yinelediğini, söz konusu dönemde de yine askere gitmek için müracaatta bulunduğunu kaydeden Yücesoy, şöyle devam etti:

"Askere alınmak istiyorum şehadet şerbetini her müslüman gibi içmeye hazır olduğumu ifade etmek için dilekçemi verdim. Bütün vatan haini terör örgütlerine şu sesi duyurmak istedim. Yediniz değil yetmiş 77'niz gelseniz adı FETÖ olsun adı PKK olsun hangi hain terör örgütü gelirse gelsin şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklardan bir çakıl taşı alamayacaksınız. Daha önceden Güney Doğu'da komando olarak askerliğini yaptım şu anda er olarak şehit olmak adına vatanımın her yerinde askerlik yapamaya talibim. Daha öncede 8 yıl önce dilekçe verdim, kabul edilmedi. Eeğer kabul edilirse seve seve bayrağımla vatan hizmetine yeniden koşmaya talip oldum."

-"Beni de askere alsalar seve seve giderim"

Askerlik Şubesi önünde Yücesoy'u gören 63 yaşındaki Netice Kayaoğlu da askere alınma durumunda seve seve gideceğini söyledi.

Vatanı korumak için evdeki engelli çocuğunu bırakmaya razı olduğunu ifade eden Kayaoğlu, "Bir parça ekmek yiyorsak, askerimiz polisimiz sayesinde. Bir öğretmenin bu yaşta askere gitmeyi düşünmesi ne güzel, vatan için hayırlı evlat. Bu yaşta beni de isterseler gözümü kırpmadan askere giderim. Vatanıma kurban olurum onun yoluna canım feda. Erkek çocuğum yok ama kendi canımı feda ederim vatan için. Benim engelli bir çocuğum var 44 yaşında hasta yatalak onuda bırakıp gitmeye razıyım yeter ki Türkiye'miz ayakta dursun. Yenilmeyelim kafirlere." diyerek Yücesoy'a destek verdi.

Fetö ve PKK\'ya Tepki Gösterip Yeniden Askerliğe Başvurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö ve PKK'ya Tepki Gösterip Yeniden Askerliğe Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement