Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi Tam Gaz - Son Dakika
Yerel

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi Tam Gaz

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi Tam Gaz

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 22 kilometrelik Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesinin Çaybaşı etabında çalışmalar başladı.

26.11.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 22 kilometrelik Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesinin Çaybaşı etabında çalışmalar başladı.

Torbalı ilçesinde merakla beklenen 22 kilometrelik Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesi ve rekreasyon alanı düzenleme çalışmaları öngörülenden çok daha hızlı biçimde ilerliyor. 22 kilometrelik projenin ikinci etabı olan Çaybaşı yatağında da çalışmalara başlandı. Ekipler işi sıkı tutarken, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de bölgede incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Görmez, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 'çalışmalara 100 milyon TL harcama yapılacak' dediğini cümlesini hatırlattı. Görmez, "Derenin iki yatağının toplam uzunluğu 44 kilometreyi buluyor. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi'nde 285 hektarlık alanda Torbalı tarihinin en büyük projesinin uygulanacak. Bu, Torbalı ve bütün Ege ile İzmir açısından çok ama çok önemli bir projedir. Konut, inşaat, yol, asfalt projesi değildir. Suyu, toprağı, ağacı, doğayı, havayı, çevreyi koruma odaklı heyecan verici devasa bir girişimdir. Vadinin her adası, bütün kıyıları, göletleri, su kaynakları, toprağı insanımızın sosyal yaşam kalitesini artırmaya yönelik olacaktır. Yıllarca devam edecek olan çok uzun soluklu bir proje. Sabırla her aşamasına katkıda bulunacağız. Burada yaklaşık sadece Torbalı halkı değil, bütün Ege'den destek bekliyoruz" diye konuştu.

Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin de, Fetrek'teki suyun, öncelikle mevcut suyun fabrika atıklarından temizlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Girgin, "Şuan akan su fabrika atıkları yüzünden aşırı kirli durumda. Bu suyun temizlendikten sonra Fetrek kenarındaki arazilere verilmesi durumunda zaman zaman kuraklık yaşayan Torbalı'daki arazilere ilaç gibi gelecektir. Torbalı Belediye Başkanımız sayın Adnan Yaşar Görmez'e teşekkür ediyorum. Bu proje bütün bir bölgenin geleceği, çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Torunlarımıza bırakabileceğimiz büyük bir mira solacaktır" şeklinde konuştu.

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesiyle alanda, yüzme havuzları, su sporları, göletler, gençlik ve izcilik merkezleri, mesire alanları, uluslararası yarışmaların yapılacağı atletizm pisti, bisiklet yolu, bisiklet park alanlar gibi onlarca projenin hayata geçirilmesi bekleniyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi Tam Gaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement