Fettahlı Muhtarından Karaisalı Belediyesi'ne Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Fettahlı Muhtarından Karaisalı Belediyesi'ne Teşekkür

Fettahlı Muhtarından Karaisalı Belediyesi\'ne Teşekkür

Karaisalı’nın Sarıkonak isimli Mahallesi’nin adı Fettahlı olarak değiştirildi.

12.08.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaisalı'nın Sarıkonak isimli Mahallesi'nin adı Fettahlı olarak değiştirildi.

Fettahlı Mahalle Muhtarı Selam Yılmaz, Karaisalı Belediye Meclisi'nin 10 Temmuz 2015 tarihli toplantısında alınan 56 sayılı kararı ile ilk adı Fettahlı olan fakat 1960'lı yıllarda Sarıkonak olarak değiştirilen mahallenin adının yeniden Fettahlı olarak değiştirilmesi kararı aldığını söyledi. Alınan kararınım ilgili kanun gereğince Karaisalı Kaymakamlığı'nın uygun görüşü ve Adana Valiliğinin de oluru ile Sarıkonak adının Fettahlı olarak değiştirildiğini kaydetti.

Yılmaz, Fettahlı'nın Oğuz Türkmen Köyü olduğunu belirterek, "Mahallemiz şu an Türkiye'nin büyük aşiretlerinden biri olan Fettahlı aşiretine mensuptur. Dedelerimizin Osmaniye Bahçe yöresinden geldiği yapılan araştırmalar sonucunda anlaşılmıştır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin de Mahallemiz ile de akrabalığı vardır. Fettahlı Köyü konum itibari ile Seyhan nehrine biraz uzak kalması nedeniyle O zamanki muhtar Sarıağa'nın oğlu İbrahim Öcal ve ihtiyar heyeti karar alıp, Seyhan nehrinin kenarına yeni bir köy kurulması ve köylünün su ihtiyacını daha kolay karşılaması amacı ile kurulan köye Sarıkonak adını vermişlerdir. Muhtarlık olan Fettahlı ismi 1960'larda Karaisalı Kaymakamlığı tarafından Sarıkonak olarak değiştirilmiştir. Köy Fettahlı, Ataklı, Sarıkonak ve Çorumlu adları ile 4 mahalleden oluşmakta iken Sarıkonak ve Çorumlu 1996 yılında su tutulmaya başlanan Çatalan Barajı suyu altında kalarak tarihteki yerlerini almıştır" dedi.

Muhtar Yılmaz, Fettah isminin İslam'da bir kavram olan ve Kur'an'da geçen Allah'ın 99 adından biri oluğunu kaydederek, "Fettah, kulların her türlü güçlük ve sıkıntılarını açan ve kolaylaştıran anlamına gelir. Faydalı ilimlere karşı insanların kalbini açarak işlerini kolaylaştıran, bütün zorluklarını ortadan kaldıran yüce Allah'tır. Her işinde üstün gelen O'dur. Her türlü müşkülleri açan ve kolaylaştıran, darlıktan kurtarandır" dedi.

Fettahlı Mahalle Muhtarı Selami Yılmaz, mahallesinin adının değiştirilmesinde karar alan başta Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan olmak üzere tüm belediye meclis üyelerine, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç ve Adana Valiliğine teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fettahlı Muhtarından Karaisalı Belediyesi'ne Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement