Fevziye Cengiz Yeniden Hakim Önünde - Son Dakika
Güncel

Fevziye Cengiz Yeniden Hakim Önünde

Fevziye Cengiz Yeniden Hakim Önünde

İzmir'de, 2011 yılının Temmuz ayında gözaltına alınıp götürüldüğü polis merkezinde dövüldüğünü belirterek şikayetçi olup, iki polis memurunun ceza almasını sağlayan, ancak kendisine de 'polise hakaret' suçundan para cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakılan Fevziye Cengiz, avukatının bu kararın kaldırılması yönündeki itirazı üzerine yeniden mahkemeye çıktı.

23.02.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 2011 yılının Temmuz ayında gözaltına alınıp götürüldüğü polis merkezinde dövüldüğünü belirterek şikayetçi olup, iki polis memurunun ceza almasını sağlayan, ancak kendisine de 'polise hakaret' suçundan para cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakılan Fevziye Cengiz, avukatının bu kararın kaldırılması yönündeki itirazı üzerine yeniden mahkemeye çıktı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararınının kaldırılmasının ardından yeniden görülen davada, İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, savcının mütaala vermesi için duruşmayı erteledi.

Gözaltına alınarak götürüldüğü Karabağlar Polis Merkezi'nde işkence gördüğünü belirten Fevziye Cengiz'in iddiaları üzerine açılan, 4 polis memuru ve kendisinin yargılandığı davanın son duruşması geçen yıl 13 Mayıs'ta yapıldı. İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, Fevziye Cengiz, polise hakaretten 442 gün hapis cezası karşılığı 8 bin 840 TL adli para cezasına çarptırıldı. Para cezasının 24 eşit taksitte ödenmesine karar verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Polislerden Beyit S. ve Hakan Y.'ye ise 'basit yaralama'dan 1'er yıl 3'er ay hapis cezası verildi, bu cezalar ertelenmedi. Diğer iki polis memuru ise beraat etti. Mahkeme heyetindeki kadın üye hakim Aysun Mutlu, polislere, 'işkence' suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirterek karara şerh koydu.

AVUKAT KARARA İTİRAZ ETTİ

Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, müvekkiline 'polise hakaret' suçundan 8 bin 840 TL para cezası verildiğini belirtip, beraat etmesi gerektiğini savunarak, bir üst mahkeme olan İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne karar için itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti, Fevziye Cengiz hakkında 'polise hakaret' suçundan verilen cezada, sanığa hükmün açıklanmasnın geri bırakılmasını isteyip istemediğinin sorulmadığı gerekçisiyle 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı kaldırdı.

TEKRAR DURUŞMA YAPILDI

Bunun üzerine Fevziye Cengiz bugün, İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim önüne çıktı. Kararın kaldırılmasının ardından yapılan ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan Fevziye Cengiz, avukatı Hanife Yıldırım, polis memurlarından Tekin D., avukatı Tolga Yurdakul katıldı. Üç çocuk annesi ve işsiz olduğunu söyleyen Fevziye Cengiz, "7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının takdirini mahkemeye bırakıyorum. Önceki savunmalaranımı tekrar ederim. İddia edildiği gibi ben görevli polislere hakaret etmedim. Görevli polislere hakaret ettiğime dair delil yoktur. Tam tersine olay sırasında polisler beni dövmüştür. Polislerin beni dövdükleri resimler ve kamera görüntüleri ile sabittir" dedi.

Avukatı Hanife Ylıdırım ise, "Biz mahkemenizce verilen karara, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle itiraz ettik. Aksi durum varsa bile sanık hakkında TCK'nun 229'ncu maddesi gereğince cezasızlık halinin uygulanması gerektiğini ileri sürdük. Bu talebimiz dikkate alınmadı. Sadece hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ile ilgili değerlendirme yapılmış" dedi. Suçlamayı kabul etmediklerini belirtti.

Sanık polislerin avuktatı Tolga Yurdakul ise sanıktan şikayetçi olduklarını dile getirerek, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti mütaala hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Savcısı Göksel Er'e verilmesine karar verip duruşmayı erteledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fevziye Cengiz Yeniden Hakim Önünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement