Feyzi: "Herkes Bu Rekolteye Göre Hesabına Yapsın" - Son Dakika
Yerel

Feyzi: "Herkes Bu Rekolteye Göre Hesabına Yapsın"

Feyzi: "Herkes Bu Rekolteye Göre Hesabına Yapsın"

Ordu’nun Fatsa İlçe Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “Fındıkta 650 bin ton rekolte var. Herkes bu rekolteye göre hesabına yapsın” dedi.

13.08.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa İlçe Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, "Fındıkta 650 bin ton rekolte var. Herkes bu rekolteye göre hesabına yapsın" dedi.

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi yaptığı açıklamada, "2015 yılında bölgemizin her harmanında fındık olacaktır. Her üreticimizin yüzü gülecektir. Üreticilerimizin durumunun iyi olması esnaflarımızın da yüzünü güldürecek ve ticari bir hareketlilik söz konusu olacaktır. Yeni sezonda başlangıç olarak fındık fiyatları 10-12 TL arasında olacaktır. Bu rakamlarda fındık için iyi rakamlardır. Arzum, fındık fiyatlarının bu rakamların altına düşmemesidir. Bu sezon ve bundan sonraki yıllarda fındık bu fiyatın altına düşmezse ürünümüzün rekoltesi de, kalitesi de artacaktır. Herkes bağına bahçesine daha iyi sahip çıkacaktır. 2015 sezonumuz gerçekten güzel ve herkes için kazançlı bir sezon olacaktır" diye konuştu.

Üreticilerin serbest piyasadaki fındık fiyatını koruması için piyasaya fındığını bir anda indirmemesi gerektiği bilincinde olduğunu belirten başkan Feyzi, "Üreticilerimizden en büyük ricam ne zaman fındığı piyasaya indirmeleri gerektiğini bilmeleridir. Onlar mahsulünün ne zaman piyasa indireceklerini iyi bilen kişiler oldular artık. Üreticilerimiz fındığı belli olan tarihlerde toplasınlar. Hasat zamanından önce toplanmış fındık kilo ve randıman da ciddi derecede sıkıntı yaşatır. Piyasaya fındık indirirken üreticilerimiz mahsullerini iyi kurutsunlar. Piyasaya yaş indirilen fındıklar fındığın kalitesini düşürür ve fiyatının düşmesine sebep olur. Üreticilerimiz fındığı naylon çuvallara koymasınlar. Üreticilerimize en büyük tavsiyem bunlardır. Bu konulara dikkat ederlerse fındıkta kalite de olur, randıman da istenilen seviyede olur. Mahsullerinden iyi kazanç sağlarlar" şeklinde konuştu.

Rekolte ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Feyzi, "Fındıkta 650 bin ton rekolte var. Bu rakam 20 bin az veya çok olur onu kesin konuşmak mümkün değildir. Herkes bu rekolteye göre hesabına yapsın" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Feyzi: 'Herkes Bu Rekolteye Göre Hesabına Yapsın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement