Feyzi İşbaşaran Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Feyzi İşbaşaran Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Tutuklandı

Feyzi İşbaşaran Cumhurbaşkanı\'na Hakaretten Tutuklandı

Eski ak Parti Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter'da 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

08.12.2014 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski ak Parti Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter'da 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı. İşbaşaran hakkında "tehdit" suçundan da yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Emniyet'teki işlemleri tamamlanan Feyzi İşbaşaran sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen İşbaşaran'ın ifadesi savcı Vedat Yiğit tarafından alındı. İşbaşaran, savcılık ifadesinin ardından TCK'nın 299. maddesinde yer alan "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulanan İşbaşaran, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklandı. Mahkeme, Feyzi İşbaşaran'ın, "Suçun niteliği, mevcut delil durumu, somut delillerin varlığı, şüphelinin aleniyet oluşturan birden çok ağır hakaret içeren mesajlarını birden çok kez yazması, suç kastının artarak devam etmesi, müştekinin şüpheliye yönelik herhangi bir eylemi olmadığı halde veya kendisinin gözaltına alınmasında herhangi bir katkısı olmadığı halde müştekiyi ve ailesini özel olarak tahkir edecek mesajlar yazması ve bu mesajların da sosyal medya üzerinde kamuoyu tarafından görülüp değerlendirilmesi, atılı suçun yasada öngörülen cezasının üst sınırı nazara alınarak tutuklanmasına" hükmetti.

Mahkeme, "tehdit" suçundan ise İşbaşaran hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu. İşbaşaran, kararın ardından tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi.

"ELEŞTİRİLERİM OLMUŞTUR; ANCAK HERHANGİ BİR HAKARET VE TEHDİTTE BULUNMADIM"

İşbaşaran'ın, mahkemedeki ifadesinde, "Siyasetçi olduğum için, zaman zaman ülke meseleleriyle ilgili yorumlar yaparım. Siyasetçileri de eleştiririm. Zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bazı konulardaki politikalarına karşı eleştirilerim de olmuştur. Ancak herhangi bir hakaret ve tehditte bulunmadım. Savcılıktaki ifademde de belirttiğim üzere, yurtdışından dönerken otelden alındım. Sabahın 05: 30-06: 00 civarında polis beni aldı" dediği öğrenildi.

"KASTETTİĞİM ADNAN OKTAR'IN SARAYI OLDUĞU HALDE, SANKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI OLARAK YANSITMIŞLARDIR"

Polisin kendisine hakkında yakalama emri bulunduğunu, şikayetçinin de Adnan Oktar olduğunu söylediğini ifade eden İşbaşaran'ın, "Ben de savcılıktan veya mahkemeden herhangi bir tebligat veya SMS gelmediğini söyledim. Bunun üzerine ben de 07: 15'e kadar Twitter'dan 3-4 adet mesaj yazdım. Bunlar da Adnan Oktar isimli şahsa yönelik mesajlardır. Adnan Oktar isimli şahıs ve müritleri de benim twitlerimi kes-kopyala-yapıştır şeklinde sosyal medyada yazıp, bana ait olmayan mesajlar yazarak ortalığı karıştırmışlardır. Benim mesajlarımda kastettiğim Adnan Oktar'ın sarayı olduğu halde, sanki Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak yansıtmışlardır. Ben onu kastetmiş olsaydım AK Saray olarak açıkça yazardım" dediği öğrenildi.

"BİRDEN TEKME-TOKAT BENİ DARP ETTİ"

İşbaşaran'ın, ifadesinde, "Zira bu şekilde birçok yazım da mevcuttur. Polis merkezindeyken bir şahıs geldi. Sivil polislerden biri zannettim. Kim olduğunu sorduğumda, yalnız kaldığımızda bana anlatacağını söyleyerek polis memurlarının çıkışını beklediğini söyledi. Polisler odadan ayrıldığında, bu şahıs avukat İsmail Barbaros Aslan isimli şahıs olduğunu kendisi bana söyledi. Daha sonra kendisi MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in kendisini görevlendirdiğini söyledi. Ben de kendisine Şefkat Çetin'i ismen bildiğimi, ancak kendisiyle bir tanışıklığım ve samimiyetim olmadığını söyledim. Kendisini istemediğimi, avukatlarım ile savunma yapacağımı söyledim. Bunun üzerine önüme bir kağıt koyarak Şefkat Çetin'e teşekkür ettiğimi yazmamı istedi. Ben de böyle bir şey yapmayacağımı söyledim. Bunun üzerine masanın etrafından kalkan bu şahıs, benim oturduğum koltuğa gelerek birden tekme-tokat beni darp etti. Bağırmam üzerine, odadan çıkmış olan polisler beni kurtardılar" dediği belirtildi.

"ELEŞTİRİ MAHİYETİNDEKİ 3-4 MESAJ BANA AİTTİR"

Adliye önünde kendisine 2 kişinin saldırdığını anlatan Feyzi İşbaşaran'ın, ifadesinde, "Adnan Oktar ve müritlerinin tezgahları nedeniyle, adliyeye getirilirken kolumda polis memuru olduğu halde 2 kişi bana saldırıp darp etti. Üstüm başım kan içerisinde kaldı. Eleştiri mahiyetindeki 3-4 mesaj bana aittir. Bu mesajlarımda da herhangi bir hakaret ve tehdit söz konusu değildir. Bana ait mesajlarda da kastettiğim diktatör, Adnan Oktar'dır. Saray da kendisine ait saraydır. Bu şahıs adeta bir koloni oluşturmuştur" dediği belirtildi.

İşbaşaran'ın avukatı Sema Aydın ise adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Hakaret nedeniyle tutuklanan herhalde tek insan Feyzi İşbaran diye düşünüyorum" dedi.

Avukat, tutuklama kararına itiraz edeceklerini de açıkladı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Feyzi İşbaşaran Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi
    12:10 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi

    Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Antalya'da Ramazan Bayramı'nda her şey dahil oteller dolup taşarken, çevresinde bulunan antik kentlere de yoğun ilgi gösteriliyor. Antalya'nın antik limanlarından Olympos, Phaselis, Aspendos ve Side ise yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği antik kentler, doğa ve tarihi bir arada barındırdığı güzelliklerle turistleri cezbetmeye devam ediyor.

  • Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek
    12:10 Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan psikososyal destek ekipleri, Tokat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara gece boyunca destek sağladı. Ekipler, depremzedelere görüşmeler yaparak psikososyal destek verdi ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanları misafirhanelere yönlendirdi. Çalışmaların bugün de devam edeceği belirtildi.

  • Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
    12:10 Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Yavuz Selim Mahallesi'nde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük sonucu işçilerden Mehmet Sinan Kubat (33) toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kubat'ın cesedi ekipler tarafından çıkarıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirlendi.

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
    12:09 Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

    Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Gaziantep'in halı sektörünün lokomotifi olduklarını belirterek, sektörün birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazması gerektiğini söyledi. Genel kurulda, 2023 yılı yönetim kurulu ve denetim çalışma raporu oy birliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılı Türkiye geneli halı sektörü ihracatı içerisindeki payı yüzde 67,3 oldu. Halı ihracatının en fazla yapıldığı ülke ise Birleşik Devletler oldu.

  • İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:09 İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu
    12:08 İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu

    İzmir'de karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye giden 8 yaşındaki çocuğun sol yumurtalığında tümör tespit edildi. Robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirilen ameliyat sonucunda çocuğun vücudundaki tümör alındı ve sağlığına kavuştu. Robotik cerrahi teknolojisi, çocuklarda da kullanılan bir yöntemdir ve hassas bir şekilde çalışmayı sağlar.

  • TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor
    12:04 TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek olmak amacıyla kaynak anlaşmalarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Banka, deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarını yerinde inceleyerek iş insanlarıyla temaslarda bulunuyor. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda iyileşebilmesi için çalışmaların kapsamını her geçen gün büyüttüklerini belirterek, depremden etkilenen illerin kalkınması ve bölge ekonomisinin dayanıklı hale getirilmesi için tüm faaliyet kollarıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.


Advertisement