Feyzioğlu: Böyle Bir Sistemde, Hakim ve Savcılar İktidarın Memurlarına Dönüşür - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu: Böyle Bir Sistemde, Hakim ve Savcılar İktidarın Memurlarına Dönüşür

Feyzioğlu: Böyle Bir Sistemde, Hakim ve Savcılar İktidarın Memurlarına Dönüşür

Muğla Barosu hizmet binasının temel atma törenine katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlarını kurucu unsur yapmayan, etkin ve bağımsız savunmaya yer vermeyen bir sistemin demokratik olmasının mümkün olamayacağını söyledi.

09.09.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Barosu hizmet binasının temel atma törenine katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlarını kurucu unsur yapmayan, etkin ve bağımsız savunmaya yer vermeyen bir sistemin demokratik olmasının mümkün olamayacağını söyledi. Feyzioğlu, "Böyle bir sistemde hakim ve savcılar iktidarın memurlarına dönüşür" dedi.

Muğla Barosu Hizmet Binası ve Sosyal Tesisleri'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Mige Mühendislik Hizmetleri şirketinin yükleniciliğini yaptığı hizmet binasının, 4 milyon 710 bin TL'ye mal olacağı belirtildi. Yeni Garaj Mevkisi'nde Türk Telekom'un arkasındaki arsada yapılan Hizmet Binası ve Sosyal Tesisleri temel atma törenine TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Adli Yargı Komisyonu Başkanı Kenan Aslanboğan, Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve avukatlar katıldı.

Baro Gürkan yaptığı açılış konuşmasında, tesisin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gürkan, "Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve adil yargılama hakkı için baromuz mücadeleye etmeye devam edecektir. Bu bizim varlık sebebimizdir. Bağımsızlığımızı, tarafsızlığımız ve adalet arayışımız bir avukatın varlık sebebidir" dedi.

FEYZİOĞLU: EN ÖNEMLİ MESLEKİ SORUN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

TBB Başkanı Feyzioğlu da konuşmasında az sayıda baronun tesis ihtiyacının kaldığını   70'in üzerinde hastaneyle sağlık anlaşması yaptıklarını söyledi. 4 bine yakın avukatın hali hazırda ek emeklilik maaşı aldığını kaydeden Feyzioğlu, aile sağlık yardımından da  3 binin üzerine kişinin yararlandığını vurguladı. Avukatların hizmetleri kolaylıkla yürütmeleri için yaptıkları ve yapacakları hizmetleri de anlatan Feyzioğlu, en önemli mesleki sorunlarınIN başında hukukun üstünlüğünün geldiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Hukukun üstünlüğünün olmadığı yerde alın terimizin değeri olmaz. Bir davayı niye kazandığımızı, niye kaybettiğimizi bilmiyorsak, benzer iki dava yan yana iki mahkemeden farklı sonuçlanıyor ise, yüksek mahkemede aynı dairede bu zıt iki karar da aynı gün onanıyorsa alın terimizin değeri kalmaz. Eğer tutukevinde müvekkilimize niye tutuklandığını ve ne zaman tahliye edileceğini anlatamıyorsak, kitaba göre cevap veremiyorsak alın terimizin değeri kalmaz. Sorunlarımızın kökünde, en üstünde hukukun üstünlüğünün sağlanması vardır. Bunun için yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını, yargının adil yargılama yapabilir hale gelmesini ve adil yargılama için avukatların hakim ve savcılarla birlikte kurucu unsur olduğunu herkesin kabul etmesini sağlamak zorundayız."

'SAVUNMASIZ SİSTEM DEMOKRATİK OLMAZ'

Avukatlarını kurucu unsur yapmayan, etkin ve bağımsız savunmaya yer vermeyen bir sistemin demokratik olmasının mümkün olamayacağını belirten Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir sistemde hakim ve savcılar iktidarın memurlarına dönüşür. Ancak etkin ve bağımsız bir savunmanın bulunduğu bir rejimde hakimler hakim, savcılar savcı olabilir. Yargıya da gerçek anlamda yargı denebilir. Türkiye'de binlerce fedakar, namuslu, çalışkan, vicdanlı avukat, hakim ve savcı var. İhtiyacımız hesap verebilir, adil yargılama yapabilir, keyfilikten uzak bir sistemi el birliğiyle kurmaktır. Bugün avukatların, hakimlerin ve savcıların bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen, hesap verebilen, keyfilikten uzak bir yargıyı kurmak üzere kenetlenmesinin zamanı çoktan gelmiştir. El birliğiyle de bunu yapacağımıza inanıyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri binanın temsili temel atma töreni için butona bastı. Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na desteklerinden dolayı el dokuma kilim hediye etti. Feyzioğlu da, Gürkan'a plaket verdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu: Böyle Bir Sistemde, Hakim ve Savcılar İktidarın Memurlarına Dönüşür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement