Feyzioğlu'ndan HSYK Seçimi Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu'ndan HSYK Seçimi Değerlendirmesi

Feyzioğlu\'ndan HSYK Seçimi Değerlendirmesi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu Batman’da yeni adliye binasının temel atma töreni önce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleriyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamasında, "Yapılanları görüp üzülmemek mümkün değil. Böyle bir ortamda yargının bağımsızlığından söz etmek zor" dedi.

30.09.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu Batman'da yeni adliye binasının temel atma töreni önce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleriyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamasında, "Yapılanları görüp üzülmemek mümkün değil. Böyle bir ortamda yargının bağımsızlığından söz etmek zor" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Batman Adliye Binası'nın temel atma törenine katıldı. Burada gazetecilere, HSYK seçimlerine yönelik açıklamada bulun Feyzioğlu, böylesi bir ortamda yargının bağımsızlığından söz etmenin zor olduğunu söyledi. Fevzioğlu, "Yargı nasıl bana bağımlı olur, diye yola çıkılırsa doğru cevap verilemez. Yargıyı nasıl bağımsız, tarafsız, hesap verebilir, adil yargılama yapabilir, ülkenin her santimetrekaresinde hukukun eşit uygulanmasını sağlayabilir, böylece eşit yurttaşlığı nasıl sağlayabilir? Sorusuyla başlarsak doğru cevapları vermek mümkün. Biz Kopenhag Kriterleri'ni aldık. Venedik Komisyonu İlkeleri'ni, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi İlkelerini aldık ve bir taslak çıkardık. Bu taslak eğer kabul edilirse zaten bugünkü gibi bir tarafta hükümetin, öbür tarafta cemaatlerin cirit attığı bir yargı yarışı olmazdı. Yapılanları görüp üzülmemek mümkün değil. Böyle bir ortamda yargının bağımsızlığından söz etmek zor. Hükümet boğazına kadar seçimlerin içine girmiş durumda. Karşısında değişik kimliklerden cemaatler var. Onun dışında dernekler, sendikalar söz konusu olması lazım. Kimin kim olduğu, kimin hangi amaca hizmet ettiği karışmış durumda. Hükümetin şu andaki niyeti gayet iyi biliyoruz ki, mümkün olsa anayasayı değiştirip RTÜK modelini getirmektir. Oysa 2010 referandumu öncesinde 'o günkü HSYK'dan memnun değiliz, değişmesi lazım ama çözüm bu değil' demiştik. Şimdi yine değiştirmek istiyorlar ama çözüm kafalarındaki model değil. Kafalarındaki model RTÜK modeli. HSYK, RTÜK benzeri bir modele kavuşursa vay halimize. Türkiye'de azıcık kalan yargı da veya adalet de o gün elden gider" dedi.

Paralel yapıya ilişkin de konuşan Fevzioğlu, paralel yapının yanı sıra derin devlet gibi yapılara da karşı olduklarını ifade ederek, "Devlet içerisinde paraleldi, derindi bütün bunlara karşıyız. Zaten ilk gün tavrımızı koyduk. Yalnız paralel deyip de işin içinden hükümetin sıyrılması değil. Paralel deyince 'bana değmemek' demek. Bugüne kadar el ele yürüdüğünüz bir yapıya daha sonra bir güç kavgası, makam kavgası sebebiyle ayrılınca, 'Hiç haberi yoktu vallahi billahi' demek inandırıcı olmuyor" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu'ndan HSYK Seçimi Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement