Feyzioğlu: Özel Güvenlik, Niçin Teröristlere 'Buyurun Buradan Geçin' Dedi? - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu: Özel Güvenlik, Niçin Teröristlere 'Buyurun Buradan Geçin' Dedi?

Feyzioğlu: Özel Güvenlik, Niçin Teröristlere \'Buyurun Buradan Geçin\' Dedi?

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sahte avukat kimliği ile içeri girmeye çalışan teröristler yaklaştığında özel güvenlik turnikeden geçemeyeceğini bildiği bu şahıslar rahatlıkla geçsin diye niçin emniyet kemerini çekip 'Buyurun buradan geçin' dedi?

20.04.2015 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sahte avukat kimliği ile içeri girmeye çalışan teröristler yaklaştığında özel güvenlik turnikeden geçemeyeceğini bildiği bu şahıslar rahatlıkla geçsin diye niçin emniyet kemerini çekip 'Buyurun buradan geçin' dedi? Biz bunları da sorguladık, sorguluyoruz" dedi.

'Türkiye'de Demokrasi ve Hukuk' konulu konferansa katılmak üzere Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne gelen Metin Feyzioğlu, konferans öncesinde Gazeteciler Cemiyeti'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin yıkıcı bir liderliğin cuntası altında kutuplaşıp birbirinden uzaklaştığını öne süren Feyzioğlu, insanların duygusal olarak birbirinden koptuğunu söyledi. Bugüne kadar toplumun büyük kesiminin birbiri ile düşman edilmeye çalışıldığı dönemi yaşamadığını belirten Metin Feyzioğlu, "Büyük tehlikeler var. Ama bu tehlikelerin bilincinde olduğumuzda çok büyük fırsatlar ve sürprizler de yaşama yaşatma imkanına sahibiz. İşin özeti şu. Hatay ve İskenderun Türkiye'nin birlik ve beraberliğini temsil ediyor. Çıkış yolu büyük bizi yakalamaktır. Benden senden vazgeçip kocaman, koskocaman büyük bizi kucaklayabilmektir. Kahraman aranmayacak, sisteme güvenilecek bir Türkiye'yi el birliği ile oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

SAVCILARIN KANI ÜZERİNEN SİYASET HAYIR GETİRMEZ

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından şehit edilmesine de değinen Metin Feyzioğlu, olayla ilgili olarak kafalarda çok soru işareti olduğunu öne sürerek şöyle devam etti:

"Bakın sorgulanacak bin tane şey var. Sahte avukat kimliği turnikeyi döndürmez. Besbelli bu sahte avukat kimliği ile içeri girmeye çalışan teröristler yaklaştığında özel güvenlik turnikeden geçemeyeceğini bildiği bu şahıslar rahatlıkla geçsin diye niçin emniyet kemerini çekip 'Buyurun buradan geçin' dedi? Biz bunları da sorguladık sorguluyoruz. Bakın olayda avukatlarla ilgili bir konu yok olayda tamamen A'dan Z'ye planlanmış bir terörist eylem ve bu terörist eylemi de bir takım provokatör amaçlarına kullanmak isteyen acımasız bir siyaset var. İnsanların savcıların vatandaşların kanı üzerinden siyaset yapmak kimseye hayır getirmez, küçültür. Türkiye bunu hakketmiyor."

Feyzioğlu son olarak olayın ardından avukatların adliyeye aranarak alınmasıyla ilgili yaşanan tartışmalara değinerek şunları söyledi:

"Avrupa adliyelerine girdiğimizde oraya bir bakan da giriyor olsa, oraya bir milletvekili de giriyor olsa X- Ray'e çantasını koyar duyarlı kapıdan da geçer ama herkese yapılır bu ve gayet profesyonel yapılır, kimseyi de rencide etmeyecek şekilde yapılır. Bizim rencide olmamızın sebebi hakim savcılara bazen ayrı uygulamalar yapılıyor olmasıdır. Bakın güvenlik zaafı benim canımı, bizlerin canını tehlikeye düşürüyor. Makul ve normalde her zaman buluşan insanlarız. Çantalarımızı X-raya koyuyoruz duyarlı kapılardan da geçiyoruz. Adliyeye bir gün bir silah yada bomba girecek olursa ve o adliyede hakim ve savcılar taranmadan geçiyorsa ilk söyleyeceğim şey 'Bu adliyeye bu bombayı, bu silahı biz sokmadığımıza göre kim soktu?' 'Acaba bir hakim ya da bir savcı sokmuş olabilir mi?' diye sorgularım. Çünkü biz üstümüze düşeni yapıyoruz." - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu: Özel Güvenlik, Niçin Teröristlere 'Buyurun Buradan Geçin' Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu
    20:04 Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilav yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından polis inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement