Feyzioğlu: Soma Raporunda Oynama ve Değişikliğe İhtimal Vermek İstemiyorum - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu: Soma Raporunda Oynama ve Değişikliğe İhtimal Vermek İstemiyorum

Feyzioğlu: Soma Raporunda Oynama ve Değişikliğe İhtimal Vermek İstemiyorum

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma'daki maden faciasına yönelik hazırlanan bilirkişi raporunda oynama ve değişiklik yapıldığına ihtimal vermek istemediğini belirterek, "Buna ihtimal dahi vermek istemiyorum.

18.09.2014 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma'daki maden faciasına yönelik hazırlanan bilirkişi raporunda oynama ve değişiklik yapıldığına ihtimal vermek istemediğini belirterek, "Buna ihtimal dahi vermek istemiyorum. Çünkü bu bahsettiğiniz suçtur. Bir suçu bir başka suçla gizlemeyi biz kabul etmeyiz" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız'a 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin aileleri tarafından teşekkür plaketi verildi. Üzerinde madenci figürü bulunan plaketleri, Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında eşini kaybeden Aslı Yıldırım ve oğlunu kaybeden İsmail Coşkun takdim etti. Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, avukatlar adına TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na onur ödülü verdi.

Burada madenci ailelerine seslenen Feyzioğlu, "Sizi asla ama asla yalnız bırakmayacağız" dedi. "Şimdi yetim hakkı ödeme zamanı" diyerek bir yardım kampanyası başlattıklarını belirten Feyzioğlu, "Tabii ki kimseyi biz yetim bırakmadık. Kenarda durup, 'Sorumlu değiliz' diyemezdik. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından küçük bağışlar geldi. 1 milyon 200 bin lira civarında veya biraz üzerinde bir rakam toplanabildi. Türk Eğitim Vakfı ile oturup görüştük. Şu an 4 ile 5 yaşında olan 30 evladımızın anaokulundan üniversiteyi bitirene kadar bütün eğitim masraflarını Barolar Birliği'nin bu fonundan Türk Eğitim Vakfı üstlenmiştir" dedi.

"O BİLİRKİŞİ RAPORUNU DİDİK DİDİK İNCELEYECEĞİZ"

TBB Başkanı Feyzioğlu Soma'daki maden faicasına da değinip, "Önümüzdeki hafta raporun açıklanacağı bilgisi var. Bilirkişi incelemesine, keşfe bizzat Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız da katıldı. Can güvenliği olmamasına rağmen madende incelemelerde bulundular. Gaz seviyesi çok yüksek olmasına rağmen hayati tehlike bulunan şartlarda keşif yapıldı. Keşfin en azından hukuka uygun yapıldığını sayın başkanımız marifetiyle gözlemledik" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in dün TBMM'ne soru önergesi olarak verdiği ve raporun daha önceden hazırlandığı ve gizlendiği konusundaki iddianın hatırmlatılması üzerine Feyzioğlu, "Bunu bilmiyorum. Ancak, bizim elimizde de o raporun dayandığı veriler var ve bizde kendi raporumuzu hazırlayacağız. O yüzden o bilirkişi raporu da bizim için bir veridir. O bilirkişi raporu bilimsel verilere aykırı hazırlandıysa bunu sizi temin ederim Türkiye Barolar Birliği ortaya çıkarır. Bu konuda rahat olunuz. Umarım bilirkişi raporunda hiçbir oynama, değişiklik olmaz. Buna ihtimal dahi vermek istemiyorum, çünkü bu bahsettiğiniz suçtur. Bir suçu bir başka suçla gizlemeyi biz kabul etmeyiz. Dosya açıktır, herkese açılacaktır. Raporu da biz alıp bir mutlak rapor olarak kabul etmeyeceğiz kuşkusuz. O raporu didik didik satır satır inceleyip doğru mudur, yanlış mıdır, bilimsel verilere uygun hazırlanmış mıdır yoksa birlerini kayırma niyeti var mıdır, bunu tespit edeceğiz. Bizim hiç kimseden çekinecek, korkacak halimiz yoktur. Hiç kimse de Türkiye Barolar Birliği'ne ve Manisa Barosu'na baskı uygulamayı aklının ucundan bile geçiremez zaten. O yüzden bu konuda müsterih olun" dedi.

"İDDİANAMENİN 1-1.5 AY İÇİNDE HAZIRLANACAĞINI DÜŞÜNÜYODRUM"

Madenci ailelerinden dava süreçlerini yakından takip etmelerini isteyen Feyzioğlu, "En azından iş davaları Soma'da takip edilecek. Soma'da bir iş mahkemesinin kurulmuş olması başka mağduriyetleri de bir miktar hafifletecektir. Ceza davası ise Akhisar'da görülecek. Ağır Ceza Mahkemesi Akhisar'da olduğu için. Henüz iddianamesi olmadığı için bir zaman vermek mümkün değil, ancak tahminen 1-1.5 ay içerisinde iddianamenin hazırlanması gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Soma'da 301 kişinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciasının ardından o korku ve endişelerle madencilerin tekrar yeraltına indirilmesinin insan haklarına aykırı olduğunu söyleyen Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Devletin buna bir tedbir getirmesi gerek. Açlığa da mahkum ederek olmaz. 'Madene inme' demek bir çözüm değil. Bu çocukların karnı nasıl doyacak? Bu kazanlar nasıl kaynayacak? Kanunla bir şey yapıyorsunuz, 'Oldu' diyorsunuz, ama olmuyor. Çözüm olması için karınların doymasını sağlamak lazım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu: Soma Raporunda Oynama ve Değişikliğe İhtimal Vermek İstemiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:58 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında yapılan toplantıda, yeni dönemde güzel hizmetler yapmanın iradesi vurgulandı. Meclis 1. Başkanvekilliğine Faruk Kanca, 2. Başkanvekilliğine ise Cevdet Bayraktar seçildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı.

  • Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı
    18:56 Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde seyir halindeki kamyonetten savrulan kamelyanın sıkıştırdığı 3 belediye işçisi yaralandı. Yaralanan işçiler hastaneye kaldırıldı.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı
    18:54 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın evinde Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve 5'e 2 pas çalışmalarının ardından maçın son taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Gaziantep FK, bu antrenmanla birlikte hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

  • Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı
    18:53 Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı

    Kocaeli'nin Darıca ilçesinde gerçekleştirilen denetimde, izinsiz çalışan 8 yabancı uyruklu kadın yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir otelin masaj salonunda yapılan denetimde, çalışma izni olmadan istihdam edildiği belirlenen Kenya, Nepal, Özbekistan, Türkmenistan, Tayland ve Güney Afrika uyruklu kadınlar yakalandı. Kadınların işlemlerinin ardından ülkelerine gönderileceği bildirildi.

  • Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu
    18:52 Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu

    Basın Konseyi tarafından Güney Avrupa'da medyaya güven oluşturmak amacıyla düzenlenen panelde, medyada etik değerlerin göz ardı edildiği vurgulandı. Atilla Gökçe, etik kaygıların iyi insanların kaygıları olduğunu belirterek, etik davranmanın önemine dikkat çekti. Medyada etik sorunların gazeteciler, televizyoncular, programcılar, yorumcular ve moderatörler tarafından yaratıldığı ifade edildi.

  • İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında
    18:50 İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında

    M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Bahçelievler Yenibosna istasyonunda, etkisini artıran sağanak yağış sonucu tavandan sular akmaya başladı. İstasyonun içinde su birikintisi oluşurken, görevliler suyu tahliye etti. Yolcular kaygan zeminde yürümekte güçlük çekerken, su tahliye çalışmaları devam ediyor.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    18:50 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin ilk kısmını taşıyan tırlar, Mısır'dan Gazze'ye hareket etti. Gemiye yüklenen yardımların bir kısmı tırlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. Yardımlar, gümrükteki işlemlerden sonra Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç sahiplerine götürülmek üzere Filistin Kızılayı'na teslim edilecek.

  • Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi
    18:50 Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi

    Türkiye'nin en gözde kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, nisan ayında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Uludağ'da hava sıcaklığı eksi 1 ile 9 derece arasında ölçüldü ve kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.


Advertisement