FIBA'nın Başörtüsü Kararı Olumlu Karşılandı - Son Dakika
Spor

FIBA'nın Başörtüsü Kararı Olumlu Karşılandı

FIBA\'nın Başörtüsü Kararı Olumlu Karşılandı

Uluslararası Basketbol Federasyonunun oyuncuların başörtüsü kullanımına izin vermesi olumlu karşılandı.

17.09.2014 14:06  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Basketbol Federasyonu'nun (FIBA) oyuncuların başörtüsü kullanımına izin vermesi olumlu karşılandı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarının yetkilileri, FIBA'nın kararını değerlendirdi.

Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, FIBA'nın oyuncuların başörtüsü kullanımına izin vermesinin mağduriyetleri ortadan kaldıracağını söyledi.

Memnun, FIBA'nın aldığı kararın hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Bundan dolayı bu sporu yapamayan oyuncular varsa, onlar için iyi bir karar" dedi.

Deneyimli antrenör, basketbolun birleştirici bir spor olduğuna vurgu yaparak, "Oyuncular, performanslarını sergileme fırsatı bulacak. Bununla rahat edebilecekler mi? Onu da kendileri bilecek. Herkes bu sporu yapsın. Basketbol, güzel ve birleştirici bir oyun. Bundan dolayı mağdur olan insanlar varsa, onların mağduriyeti ortadan kalmış olacak" diye konuştu.

Adana Aski Spor Kulübü Antrenörü Kaan Artun, insanların dini görüşüne saygı duyan biri olduğunu ve başörtüsünün insanların spor yapmasına engel olmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sanıyorum bu uygulamanın 2 yıllık bir deneme süreci var. Basketbol yakın temasa müsait bir spor, oyuncularda bazı takılara bile izin verilmiyor. Başörtüsü veya türbanın nasıl olacağını bence süreçte görmek gerekiyor. İnsanların dini inançları yüzünden basketbol oynamasını engellemek doğru bir şey değil. Tabii ki spor yapmalarını engellemediği sürece."

Osmaniye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Teke ise FIBA'nın kararına saygı duyduklarını söyledi.

Konunun iki yıllık deneme süresi olduğunu hatırlatan Teke, "FIBA kuralları çerçevesinde bulunan bazı yasaklar arasında başörtüsü de bulunuyordu. Bizim bağlı bulunduğumuz üst kurul FIBA'dır. Bu kurulun aldığı kararları uygulamak zorundayız. Başörtüsü konusunda alınan karara da saygı duyuyoruz. Sporcuların bu yönde talebi olduğunda memnuniyetle saygı duyarız" ifadesini kullandı.

Adana BOTAŞ Genel Menajeri Abdullah Kutlu da  FIBA'nın aldığı karara saygı duyduklarını kaydederek, "Bence güzel bir gelişme. Şu an için bize sporculardan böyle bir talep gelmedi ancak sporcuların bu yöndeki taleplerini saygı ile karşılamak gerekiyor" şeklinde konuştu.

FIBA'nın kararı

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), dini ayrımcılık eleştirilerinin ardından basketbol oyuncularının dini amaçlarla başörtüsü ve türban kullanmasına izin verdiğini açıklamıştı.

FIBA, iki yıllık deneme süresinin ardından 2016 Olimpiyatları sonrası başörtüsü kararın kalıcı olup olmayacağına karar verilecek.

Geçerli kurallara göre, basketbolcuların başlık, saç aksesuarları ve mücevherat giyilmesini yasak, maçlarda sadece 5 santimetre genişliğinde saç bandına izin veriyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor FIBA'nın Başörtüsü Kararı Olumlu Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement