FIFA'dan Uruguay Kulübüne Kötü Haber - Son Dakika
Spor

FIFA'dan Uruguay Kulübüne Kötü Haber

FIFA Temyiz Kurulu, Uruguay futbol kulübü Institucion'a getirilen transfer yasağı cezasına yapılan itirazı reddetti.

10.10.2014 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, transferde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle iki transfer dönemi boyunca kadrosuna yeni oyuncu katması yasaklanan Institucion'un, bu cezaya yaptığı itirazın reddedildiği bildirildi.

Institucion ile dört Arjantin kulübü Central Cordoba, Independiente, Racing Club ve Rosario Central, transfer usulsüzlüğünde bulundukları gerekçesiyle FIFA Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmıştı. Ocak ayından itibaren iki transfer dönemi boyunca transfer yapması yasaklanan Institucion, ayrıca 40 bin İsviçre frangı para cezasına çarptırılmıştı. Arjantin kulüpleri Central Cordoba ve Independiente 50'şer bin, Rosario 20 bin, Racing ise 15 bin İsviçre frangı para ceza almıştı.

Söz konusu kulüplerin, 2010'dan bu yana dış transferlerde zorunlu olan FIFA'nın Transfer Kontrol Sistemi'ni uygunsuz olarak kullandıkları, transferi gerçekleşen futbolcuların kısa bir süreliğine transfer edildikleri ve gittikleri takımlarda oynatılmadan başka kulüplere transfer oldukları tespit edilmişti.

"Köprü" olarak da adlandırılan bu transfer yönteminde, futbolcu kendisini asıl transfer etmek isteyen kulüpten önce başka bir kulüp tarafından kiralanıyor. Futbolcu, kiralık olarak bulunduğu kulüpte sahaya çıkarılmıyor ve kısa bir süre sonra başka bir takımın kadrosuna katılıyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor FIFA'dan Uruguay Kulübüne Kötü Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement