FIFA Kongresi'nde Bomba İhbarı - Son Dakika
Spor

FIFA Kongresi'nde Bomba İhbarı

Zürih'te gerçekleştirilen FIFA kongresinde bomba ihbarı yapıldı. Kongreye, güvenlik görevlilerinin yapacağı kontrol nedeniyle ara verildi.

29.05.2015 14:20  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zürih polisi, FIFA Kongresi'nde bomba ihbarı aldığını açıkladı. Handeszeitung.ch'nin haberine göre; Zürih polis sözcüsü Marco Cortesi, yerel saatle 11:00'dan kısa bir süre sonra bomba ihbarı yapıldığını doğruladı. Bölgeden haber geçen gazeteciler, salonun boşaltıldığını bildiriyor.

BOMBA İHBARI YAPILDI

İsviçre 'nin Zürih kentinde gerçekleştirilen FIFA Kongresi'nde bomba ihbarı yapıldı. Polis sözcüsü Marco Cortesi, ihbarın yerel saatle sabah 11'de geldiğini söyledi. Bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

KONGRENİN DURUMU BELİRSİZ

Russia Today'in haberine göre, kongrede görev yapan gazetecilerin alandan ayrılması istendi. Kongrenin devam edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Bugün gerçekleştirilen 65'inci FIFA Kongresi'nde başkanlık seçimi yapılması planlanıyor.

BLATTER, SKANDALIN ARDINDAN KONUŞTU

FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA'da yaşanan skandal sonrası FIFA kongresinde konuştu ve başkanlık için oy istedi. Blatter kongrede yaptığı konuşmasında, "seçime kısa bir süre kala yaşanan bu skandal büyük bir tesadüf ve bundan hepimiz sorumluyuz" dedi.

Balatter ayrıca, "Herkesi yönetmeniz mümkün değil. Milyonlarca insan futbol endüstrisinin içinde. Futbol 1.6 milyar kişiye hitap ediyor. Herkesi yönetmek mümkün değil. Dünyanın en kalabalık ülkesini düşündüğümüzde Çin 2 milyara yakın ve bizim çok büyük bir nüfusa sahip olduğumuzu görüyorsunuz. Yani herkesten sorumlu olmamız mümkün değil. Bazı limitler, sınırlar var. Sahada da sınırlar vardır. Ancak stadın dışında sınırlar yoktur. Sahanın dışında bir hakem yoktur.

"DAHA FAZLA YEREL YÖNETİM SAĞLANMALI"

FIFA'nın kendi içinde bir kontrol sistemimiz var. Bir etik komitesi kurduk onun iki yönetim kurulu var. Bazı ön hazırlıklar yaptık bu etik komitesini ve disiplin komitesini daha işe yarar hale getirmek için. Bu komitelerin üyeleri de tamamen FIFA kongresi tarafından seçildi. Bu komitelerin başkanlarına da buradan çok teşekkür ettiğimi söylüyorum. Bu isimleri de siz seçtiniz. Disiplin ve etik komiteleri buradaki kişilerin kontrolünü sağlamak zorunda. FIFA'da daha fazla yerel yönetim sağlamalı. Bununla birlikte bizimde daha fazla kontrole sahip olmamız lazım.

Bizim yaptığımı reformların yüzde 85'i hemen uygulandı. Biz kararı burada alıyoruz, bu kongrenin sçetiği insanları komitelere koyuyoruz ve biz bazı kararlar alıyoruz ve uyguluyoruz. Yani bizim tabandan gelen bir karar mekanizmamız var. Bu yüzden aldığımız bütün kararlardan herkes sorumlu. Bazı uygulamalarımız şikayetlere sebep oldu. Özellikle disiplin konularında ve sportmenliği korumak için çok ağırlık gösteriyoruz.

"SKANDALIN SEÇİME İKİ GÜN KALA OLMASI BÜYÜK TESADÜF"

Bir anda seçime iki gün kala çıkan bu skandala rağmen biz bütün sorumluluğun herkese ait olduğunu düşünüyoruz. Herkesten etik olmasını bekleyemezsiniz. Skandal çok büyük bir tesadüf seçime iki gün kala çıkıyor. Bu tip bir skandalda sorumluluk herkese aittir. Yıllardır aynı ekiple çalışıyor FIFA. Bireysel oalrak bazı sorunlar yaşıyorlar.
FIFA artık bir şirket haline geldi ve artık farklı bir yönetim tarzı gerekiyor. Sadece İsviçre kanunlarına tabi olan bir kurum değil artık büyük birşirket haline geldi. Bu yüzden şirketin bütün hissedarlarının bu işin içinde olması. Siz ulusal federasyonlar FIFA'nın hissedarlarısınız. Buradaki yönetimi başkanı siz seçiyorsunuz. Bu kadar büyük bir şirketin iyi niyetle, disiplinle ve saygıyla yönetilmesi gerekiyor.

"OYUNUZU BAŞKANINIZA VERİN"

Önümüzde bir resim koyacağız ve bu iyi şeyleri bu resme çizmeye çalışacağız. FIFA'yı daha iyi hale getirmeye şimdi burada başlayalım. FIFA'yı yeniden doğru yola getirmek için başkanınıza ve yönetim kuruluna katılın ve bize oy verin. FIFA sizsiniz ve FIFA'nın size ihtiyacı var."

FIFA Kongresi\'nde Bomba İhbarı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor FIFA Kongresi'nde Bomba İhbarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • erciyes esintisi: Aboo burdaki spor yorumları bizi aşar gurban olduğum ben gidiyom 1 0 Yanıtla
  • MURAT UYSAL SAMSUN: İSLAMOFOBİ ALGISI FİLİSTİNLİ KADIN ( AMA ÇOĞU ERKEKTEN ERKEK ) MÜSLÜMANLARIN YAPTIĞI EYLEMİN ALGI OPERASYONU KANMAYIN YOK ÖLE BİŞE MASUM BİR DİKKAT ÇEKME PROTESTOSU DİKKATİ OLANA.. 0 0 Yanıtla
  • ÇOKBILMÏŞBEY: Parasina oynanan herşey kumardır...ve kumar haramdır...dünya,nın en büyük kumarı futboldur...ondan sonra diğer sportif maçlar...herkes para peşinde...o onun üzerinden, bu bunun üzerinden para kazanmak yarışındadır...bunları destekleyen taraftarlar da günahkardirlar...böyle saçma ve anlamsız şeylerle kendimizi oyalamayalım... 0 0 Yanıtla

Advertisement