Figen Yüksekdağ'ın Yargılanmasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Figen Yüksekdağ'ın Yargılanmasına Devam Edildi

Figen Yüksekdağ\'ın Yargılanmasına Devam Edildi

Mersin’de 2016 yılında yaptığı konuşmada ’terör örgütü propagandası yaptığı’ ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında iki ayrı dava açılan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yargılanmasına devam edildi.

20.04.2017 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 2016 yılında yaptığı konuşmada 'terör örgütü propagandası yaptığı' ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında iki ayrı dava açılan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yargılanmasına devam edildi.

Terör soruşturması kapsamında Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Yüksekdağ, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 'terör örgütü propagandası yapmak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak' suçlamalarıyla yargılandığı duruşmaya katılmazken, avukatları hazır bulundu. Yüksekdağ, cezaevinden gönderdiği dilekçede, Nisan ayındaki duruşma yoğunluğu ve hazırlık yetersizliği nedeniyle duruşmaya katılamayacağını bildirdi.

Sanık avukatları, davaya konu konuşmaların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapıldığını ve suç unsuru oluşturmadığını savunarak beraat ve davanın düşürülmesini talep etti.

Mahkeme savcısı ise sanık avukatlarının taleplerinin reddedilmesini isteyerek bir önceki duruşmada belirttiği, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçunun birden fazla işlenmesi nedeniyle 8 yıl, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak' suçundan da 2 yıla kadar hapis cezası istemini yineledi.

Mahkeme heyeti de sanık avukatlarının taleplerinin daha sonra değerlendirileceğini belirterek, Yüksekdağ'a savunması için ek süre verilmesine karar verip duruşmayı 15 Haziran'a erteledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Figen Yüksekdağ'ın Yargılanmasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement