Fikir Masası, Kadına Yönelik Şiddeti Ele Aldı - Son Dakika
Güncel

Fikir Masası, Kadına Yönelik Şiddeti Ele Aldı

Fikir Masası, Kadına Yönelik Şiddeti Ele Aldı

Şanlıurfa Fikir Masası Platformu bu haftaki buluşmasında kadına yönelik şiddeti ele aldı.

30.11.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan gazeteci Serena Dandini'nin, kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak İçin kaleme aldığı hikâyelerden oluşan sahne performansı 'Ölümcül Yaralı' isimli dev proje Şanlıurfa'da Fikir Masası Platformu'nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Dedeman Otel'de düzenlenen etkinlikte Sema Çiftçi, Dilan Kunt, Dilan Aygün, Asuman Yazmacı, Sevda Çelik Özbingöl, Erdi Aydınlık, Zehra Kazan, Ayşe Gerger, Midya Kılıç, Ayfer Melik, Beste Okan gibi iş ve siyaset dünyasında öne çıkan isimler sahne alarak, 11 kadının hikâyesini okudular.

KUNT: KADIN CİNAYETLERİNİ BİR İSTATİSTİK OLMAKTAN ÇIKARMALI

Fikir Masasında konuşan Av. Dilan Kunt amaçlarının kadın cinayetlerine duyarlılık ve farkındalık yaratmak olduğunu dile getirdi. Kunt, "İtalyan gazeteci Serena Dandini'nin kaleme aldığı bu hikâyeler, kocaları veya sevgililerinin elinde, belki de son sözünü söyleyemeden can veren kadınların sessiz çığlığından oluştu. Bu çığlık bugüne kadar New York, Cenevre, Washington, Brüksel, Londra, İstanbul, Paris olmak üzere pek çok ülkeyi dolaştı. Gittiği her ülkenin önde gelen isimleri tarafından okunarak çoğaltıldı. Ortak bir çabanın ürünü olan bu etkinliğin tek bir amacı var; kadın cinayetlerini bir istatistik olmaktan çıkarmak, duyarlılık ve farkındalık yaratmak." dedi. Bir kadın avukat olarak küresel kadın sorununu ruhunun derinliklerinde hissettiğini dile getiren Kunt, kişisel duyarlılığını STK olarak da ifade etmek istediğini belirtti.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Ali Ufuklar ise, dernek olarak bu konuda birçok çalışma yürüteceklerini, kız çocuklarının eğitilmesine destek vereceklerini, bu sorunların en çok eğitimle, bilinç edinmekle çözüleceğine inandığını söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Fikir Masası, Kadına Yönelik Şiddeti Ele Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement