Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm İçin Engel Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm İçin Engel Kalmadı

Fikirtepe’de kentsel dönüşüme yönelik plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

24.06.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fikirtepe'de kentsel dönüşüme yönelik plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Plan notları uyarınca Avan projeler İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylanıyor ve ruhsatlar Bakanlık tarafından veriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm kapsamında kapanan yolların Hazine adına tescil edildiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsis edildiği kaydedildi.

Tapu Müdürlüğü'nde yürütülen işlemler bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelince gerçekleştirildiği vurgulanarak Kadıköy Tapu Müdürlüğü'nün de gayretleri ile işlemlerin en kısa sürede sonlandırıldığı vurgulandı.

Tapu Müdürlüğü'ndeki işlemlerini sonlandıran vatandaşlar inşaat ruhsatı almak için İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne müracaatların yapıldığı ifade edildi.

Bazı gazetelerde yer alan 20'ye yakın firmanın ruhsat almak için beklediği iddialarına cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kapsamda bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne avan proje sunan firma sayısının 9 olduğunu açıkladı. Bu firmalardan 5 tanesinin avan projesinin onaylandığı 4 tanesinin ruhsat için İl Müdürlüğü'ne müracaat ettiği 3 tanesine de ruhsat verildiği kaydedildi.

Kentsel dönüşüme büyük önem veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'de yasal süreçlerin hızlı ve etkin bir şekilde tamamlanması için gerekli adımların atıldığını ve anlaşmalarını tamamlayan vatandaşların önünde hiçbir engel kalmadığını vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm İçin Engel Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement