Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi - Son Dakika
Yerel

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fikirtepe'nin Sembol Bölge Olduğunu Belirterek, ' İstanbul'da Çok Fikirtepeler, Sıkıntılı Olan Bölgeler Var

01.02.2011 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fikirtepe'nin sembol bölge olduğunu belirterek, ' İstanbul'da çok Fikirtepeler, sıkıntılı olan bölgeler var. Bu şehir hak ettiği yere gelmeli, bu şehirde yaşayan insanlar mutlu olmalı, sorunlar çözülmeli' dedi.

Topbaş, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin Fikirtepe'de incelemelerde bulundu.

Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Onikiler Camisi'nde öğle namazını kıldıktan sonra, cami bahçesinde vatandaşlara hitap eden Topbaş, göreve geldiklerinde İstanbul'un iki büyük öncelikli sorununun bulunduğunu, bunlardan birinin ulaşım, ikinci ve en büyük sorununun ise deprem ve riskli yapılar olduğunu kaydetti.

Bu konularda ciddi çalışmalar yaptıklarını, mimar gözüyle bakıldığında İstanbul'daki yapıların çoğunun riskli olduğunu gördüklerini belirten Topbaş, şöyle konuştu: 'Bundan dolayı bir düzenleme, kentsel dönüşüm dedik, muhalefet başta milleti tedirgin etti. Siyaset bu ülkede zafiyetler, korkular üzerine yapılıyor, geçmiş yüzyılın mantığıyla. Korkutarak, tedirgin ederek insanı aldatmak kolay. Bu konuda beklerdik ki, siyasi partiler, Ana Muhalefet Partisi 'evet, doğrudur' diye yol göstersin. Ama 'zinhar yanlış' dediler ve zaman kaybettirdiler. Biz de 2011 yılı itibariyle şunu söyledik, 'Bu yıl, bu dönem İstanbul'u yenileme sürecine başlayacağız' dedik.'

Fikirtepe'nin bir örnek bölge olduğunu, burada yapılan proje çalışması ve imar düzenlemesinin 14 Ocakta Belediye Meclisi'nden oy birliğiyle geçtiğini ifade eden Topbaş, 'Fikirtepe bir sembol bölge. İstanbul'da çok Fikirtepeler, sıkıntılı olan bölgeler var' dedi.

Topbaş, Cendere Vadisi'nde de 270 hektar alandaki sanayi bölgesinde kentsel dönüşüm yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

'Bu şehir, hak ettiği yere gelmeli, bu şehirde yaşayan insanlar mutlu olmalı, sorunlar çözülmeli. Fikirtepe sembol bir bölge olsun. Burası, binlerce aracın geçerken gördüğü İstanbul'un en önemli noktası. Her tarafa ulaşımı var, denize, raylı sistemlere, metrobüse her yere ulaşımı olan merkezi bir noktada. Yapılacak çalışma ile diğer bölgelere de örnek olsun.' Bu çalışmaları İstanbul'un değişik yerlerinde de devam ettirdiklerini kaydeden Topbaş, 'Ben buradan İstanbullular'a sesleniyorum. Yani Bakırköy'de, Güngören'de, Bahçelievler'de, Bağcılar'da, Küçükçekmece'de, Beyoğlu'nda her tarafta hiç bir siyasi parti merkezi gözetmeksizin, İstanbul'un geleceği adına bu adımı atmaya devam edeceğiz. İnsanca yaşayacağımız, tedirgin olmayacağımız, problemleri çözülmüş bir şehri beraber yapacağız. Özellikle deprem riskinden kurtulmanın tek yolu budur' dedi.

- 'İSTANBUL GELİŞİYOR'-

'İnanıyorum ki bizim burada çıkardığımız bu imar artışı gayri menkul ve daire değerlerini ikiye katladı' diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ama 4'e, 5'e katlayacak. İstanbul gelişiyor. İstanbul'un her noktası bunu hak ediyor. İstanbul dünyanın 150 şehri içinde birinci seçildi. İnşallah bu süreçte teknik adamlarımız hep yanınızda olacak. Derneğimizle, muhtarlarımızla bu çalışmaları beraber yürüteceğiz. Siz yanılmamanız ve yanlış yapmamanız için hep bilgiler verecekler.' Topbaş aynı zamanda Fikirtepe'de bir iletişim ofisi açacaklarını ve vatandaşların buradan proje hakkında bilgilenebileceklerini kaydetti.

Kadir Topaş, geçen seçimlerde Kadıköy'deki mitinglerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Devlet Malzeme Ofisi'nin arazisini, bu halkın kullanımına sunacağım' dediğini belirterek, 'Evet orası sayın Başbakanımızın söylediği gibi çoluk çocuğumuzun burada gelip vakit geçireceği bir park alanı haline gelecek' diye konuştu. Topbaş, daha sonra Fikirtepe'deki mahalle muhtarlarını ve esnafı ziyaret ederek, dertlerini dinledi.

(FLZ-NER-SEM) - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement