Fikirtepe'nin Kaderi İçin Fikir Birliğine Vardılar - Son Dakika
Ekonomi

Fikirtepe'nin Kaderi İçin Fikir Birliğine Vardılar

Fikirtepe\'nin Kaderi İçin Fikir Birliğine Vardılar

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde işler hızlandı ve Fikirtepe Platformu kuruldu.

15.04.2015 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

yavuz-karaman-002.png

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde işler hızlandı ve Fikirtepe Platformu kuruldu. 12 üyenin yer aldığı Fikirtepe Platformu'nun icra kurulu başkanlığı görevini ise Emay İnşaat'tan Özkan Eker yürütecek. Bölgedeki sıkıntıları giderip kamu ile vatandaş arasında köprü olmayı hedefl eyen platform, diğer dönüşüm bölgeleri için de yeni bir ufuk oluşturabilir.

Platformun hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Özkan Eker, Fikirtepe Platformu'nun bölgede iş yapan firmalardan oluştuğunu belirterek, "Fikirtepe Platformu'nun 12 üyesi bulunuyor ancak Nuhoğlu, Teknik Yapı, Emay İnşaat, Baysaş ve Vartaş'ın aralarında bulunduğu 5 firmadan oluşan icra kurulu var" diye konuştu.

Platformu kurarak Fikirtepe'deki sıkıntıların yarısını çözdüklerini ve bakanlığın da desteğiyle yola devam ettiklerini kaydeden Eker, "Biz kamuyla vatandaş arasındaki köprüyü kurup ortak bir fikir oluşturmayı hedefl iyoruz. Burada ortak çevre oluşturmak için dahi herkesle görüşüp fikir birliğine varacağız. Boş bir arsaya inşaat yapmak kolay. Önemli olan birçok kişiyi bir araya getirip dönüşümü yapabilmek" dedi.

Platformun bölgenin geleceği için önemli projeler üretme hede- Fikirtepe'de dönüşümün hızlanması için bir araya gelen firmaların oluşturduğu platform çalışmalara başladı. Platform, bölgedeki sıkıntıları giderip kamu ile vatandaş arasında köprü olmayı ve bu sayede dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor. fiyle kurulduğunu ifade eden Eker, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İBB de böyle bir platformu destekliyor. Burada yatırımcılar ve mal sahipleri var. Fikirtepe her yönüyle yaşayan bir bölge olacak. Tamamlandığında 200 bin kişinin yer alacağı bölgenin altyapısını İBB kuracak" dedi.

Bölgede kentsel dönüşümün 6306 Sayılı Kanun kapsamında yürüdüğünü dile getiren Eker, "Biz burada ortak problemleri çözmeyi planlıyoruz. Çünkü oluşacak değer herkes için çok önemli. Bu bölgedeki dönüşüm kesinlikle başarılı olmalı, olacak da" diye konuştu.

Fikirtepe'nin dönüşümünde yatırım maliyetinin 5 milyar dolar seviyelerinde olduğunu ifade eden Özkan Eker, bunun çok önemli bir miktar olduğunu söyledi. Bölgede bir taraftan acele kamulaştırma sürecinin devam ettiğini belirten Özkan Eker, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm kamu-özel ortaklığı tarzında bir proje ancak yatırımı müteahhitler yapıyor, altyapıyı devlet sağlıyor. Burada 57 yapı adası var ve 12 firma ruhsat aldı. Yıl sonuna doğru bölgede birçok projenin kabası ortaya çıkmış olacak."

Fiyatlar 10 bin TL'yi görür

Bölgedeki emsalin ortalama 3-4 civarında olduğunu ifade eden Eker, şöyle devam etti: "İyi bir şekilde planlanmış 4 emsal büyük bir rakam değil. Burada ilk süreçte satışları metrekaresi 4 bin liradan yapıldı. Bugün rakamlar 6 bin lira bandında ve tamamlandığında 10 bin liraya çıkmasını bekliyoruz. Japonya'da metroya yaklaştıkça ev fiyatları yükseliyor. İstanbul'da Fikirtepe bu duruma iyi bir örnek olacak."

Kaynak: Dunya.com

Son Dakika Ekonomi Fikirtepe'nin Kaderi İçin Fikir Birliğine Vardılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement