Fikret Orman: "Bonservisli Oyuncu Alırsak Esame Listesine Yazamayız" - Son Dakika
Güncel

Fikret Orman: "Bonservisli Oyuncu Alırsak Esame Listesine Yazamayız"

Fikret Orman: "UEFA Mayıs'ta defteri kapattı yeni bir defter açtı""Bonservisli oyuncu alırsak esame listesine yazamayız, çünkü UEFA kabul etmiyor""FFP kuralları bizim için çok büyük bir fırsat oldu""Rakiplerimiz daha yeni denetime giriyor""Tolga - Boyko ve Fabricio rekabet edecek, kazanan Beşiktaş olacak""Gökhan Töre konusu şimdilik kapandı""Milli Takımımıza inanıyorum"Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman UEFA'nın uyguladığı FFP (Finansal Fair Play ) denetimlerine göre mevcut durumda futbolcu satmadan bonservisli oyuncu alamayacaklarını söyledi.

22.06.2016 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fikret Orman: "UEFA Mayıs'ta defteri kapattı yeni bir defter açtı"

"Bonservisli oyuncu alırsak esame listesine yazamayız, çünkü UEFA kabul etmiyor"

"FFP kuralları bizim için çok büyük bir fırsat oldu"

"Rakiplerimiz daha yeni denetime giriyor"

"Tolga - Boyko ve Fabricio rekabet edecek, kazanan Beşiktaş olacak"

"Gökhan Töre konusu şimdilik kapandı"

"Milli Takımımıza inanıyorum"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman UEFA'nın uyguladığı FFP (Finansal Fair Play ) denetimlerine göre mevcut durumda futbolcu satmadan bonservisli oyuncu alamayacaklarını söyledi.

FFP kurallarının geçen sezon olduğu gibi aynı şekilde devam ettiğini belirten Orman "Kuralları çiğneyip bonservisli oyuncu alabiliriz ama bu sefer de oyuncuyu esame listesine yazamayız, çünkü UEFA kabul etmiyor. Sadece antrenmana oyuncu almış oluruz. Bu yüzden oyuncu satmadan bonservis bedeli ödeyeceğimiz bir transfer yapamayız" dedi.

Beşiktaş Kulübü'nün geleneksel hale getirdiği iftar sohbetlerinin ikincisini dün akşam düzenleyen Fikret Orman iftar sonrası Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensupları ve davetliler ile birlikte Türkiye'nin 2-0 kazandığı Çek Cumhuriyeti maçını izledi.

"Milli Takımımıza inanıyorum"

Maçtan sonra Beşiktaş'ı takip eden basın mensupları ile sohbet toplantısı yapan Orman, Milli Takımın aldığı galibiyeti "Bu galibiyet çok güzel oldu.Ben Milli Takımımızın daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum, inşallah diğer maçlar da istediğimiz gibi sonuçlanır ve gruptan çıkarız." diye değerlendirdi.

"Bonservisli oyuncu alırsak esame listesine yazamayız"

Beşiktaş'ın transfer çalışmalarının UEFA'nın belirlediği kriterler çerçevesinde devam ettiğini belirten Orman "Bir çok oyuncu gündeme geliyor. Bizim temas kurduklarımız var, bize önerilenler var. Transfer gündemimiz yoğun ama kimse çok büyük beklentilerin içine girmemeli. Çünkü 2 yıldır UEFA'nın çok sıkı denetimi altındayız. Geçen sezon ki kurallar neyse şu anki transfer döneminde de aynı kurallar geçerli. Bu ne demek ; biz oyuncu satmadan bonservis bedeli ödeyeceğimiz bir oyuncu alamayız .Bu açık ve net bir kural. Buna rağmen şartları zorlayıp bonservisli oyuncu alırsak bu sefer esame listesine yazamayız, oynatamayız. Yani antrenmana topçu almış oluruz. Hal böyleyken, oyuncu da satmadığımız için bonservisli oyuncu alamıyoruz. Sponsorlar bile bize oyuncu alsa UEFA yine kabul etmiyor. Futboldan gelen gelirle oyuncu alacaksın diyor. Durum bu kadar açık ve net" diye konuştu.

"UEFA Mayıs'ta defteri kapattı yeni bir defter açtı"

Geçen sezon 3 oyuncu sattıklarını ve buradan gelen paranın geçen sezonun hesabına dahil edildiğini ifade eden Fikret Orman "Geçen sezon üç oyuncu sattık ve transferde çok rahattık. Bu paranın hepsini transfere kullanmadık ama kalan parayı da bu seneye aktarma gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü UEFA 30 Mayıs itibari ile geçen sezonun defterini kapattı ve bize yeni bir defter açtı. O paraların hepsi geçen sezonun toplamı içinde değerlendirildi. Futbol takımımız için 54-55 milyon Euro civarında bir harcamamız olmuş.Bu sene de aşağı yukarı aynı rakamlar ödenecek ve biz bunu daha da aşağı çekmek için uğraşıyoruz" dedi.

"FFP kuralları bizim için çok büyük bir fırsat oldu"

UEFA'nın 2 yıldır uyguladığı sıkı denetimi Beşiktaş adına bir şansa çevirdiklerinin altını çizen Orman "UEFA'nın bize uyguladığı FFP kuralarını büyük bir şansa çevirdiğimizi düşünüyorum ve transferde eskilere nazaran, futbol piyasasındaki genel davranışlara nazaran çok mesafe kaydettiğimiz düşünüyorum. Çünkü bu kurallar bizi daha çok araştırmaya, çok daha sıkı pazarlıklar yapmaya alıştırdı. Hem parasal, hem aldığımız oyuncuların performansIarı açısından yaptığımız transferlerdeki başarılar bunun çok açık bir göstergesi. Bu kurallar olmasa belki daha çok gaza gelip daha yüksek paralar harcayabilirdik. O yüzden FFP kuralları bizim için büyük bir fırsat oldu" şeklinde konuştu.

"Rakiplerimiz daha yeni denetime giriyor"

FFP kurallarının rakiplerine de uygulanmaya başladığını söyleyen Orman "Önümüzdeki sezondan itibaren FFP konusunda daha rahat olacağız. Bir çok yasak kalkacak. Ama şimdiden söylüyorum önümüzdeki sezonda da sanki UEFA FFP devam ediyormuş gibi çalışma yapacağız. Bunu kesinlikle bozmamalıyız. Yoksa bu kadar borç hiç bir şekilde aşağı çekilemez. Rakiplerimiz bu denetimlere daha yeni girmeye başladı. Biz bitirmek üzereyiz. Bu yüzden önümüzdeki sezonlar bizim için daha rahat geçecek gibi duruyor. Ama hep söylüyorum tek yolumuz ve felsefemiz şımarmamak olmalı" diye konuştu.

Tolga - Boyko ve Fabri rekabet edecek kazanan Beşiktaş olacak"

Beşiktaş'ın transfer çalışmalarına da kısaca değinen Orman İspanyol kaleci Fabricio'nun transferi sonrası 2 yabancı kaleci olacağı ve bunu sıkıntı yaratıp yaratmayacağı sorularına " İki yabancı kaleci sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı sorusu çok gündemde. Öncelikle şunu söyleyeyim Boyko bir yere gitmek istemiyor. Zaten şu ana kadar değerini bulan ve bizim 'düşünelim' diyebileceğimiz bir teklif te yok. Rekabet her zaman takım için en faydalı motivasyondur.3 kaleci de çok büyük bir rekabetin içine girecek. Burada da kazanan Beşiktaş olacak" diye cevap verdi.

"Gökhan Töre konusu şimdilik kapandı"

Fikret Orman West Ham'a transferi söz konusu olan Gökhan Töre için "Gökhan Töre bizim mutlaka satalım dediğimiz, satışa çıkarttığımız bir oyuncu değil. Gökhan çok değer verdiğimiz bir oyuncu ve takımımızın yıldızlarından birisi. Ancak kendi gitmek isterse satarız. Ama en son gelen teklif satın alma opsiyonlu kiralama şeklindeydi. Biz de direkt olarak ret cevabı verdik ve konuyu kapattık.

Aras Özbiliz'den ben çok umutluyum. Sezon başı çalışmalarına katılacak ve kendini gösterme fırsatı bulacak. Yine Tolgay ve Veli Kavlak'ın önümüzdeki sezon daha çok süre alacaklarına ve çok faydalı olacaklarını düşünüyorum. Zaten şampiyon bir takımımız var. Bunun üstüne koymak için çabalıyoruz"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fikret Orman: 'Bonservisli Oyuncu Alırsak Esame Listesine Yazamayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement