Fikret Orman: Turu Yeni Stadımızda Atacağız - Son Dakika
Spor

Fikret Orman: Turu Yeni Stadımızda Atacağız

Fikret Orman: Turu Yeni Stadımızda Atacağız

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sezon sonunda mutlu sona ulaşacaklarını ve şampiyonluk turunu Vodafone Arena'da atacaklarını söyledi.

17.11.2014 14:33  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şampiyonluğa inancının tam olduğunu söylerken, "Turu bu statta atmak istiyoruz" dedi. Orman, "Ne TT Arena ne de Saracoğlu, bu stat kadar konuşuluyor" ifadelerini kullanırken, stat yapımı sürecinde yapılan eleştirilerin sinirlerini bozduğunu kaydetti.

"ELEŞTİRİ YAPANLARA SİNİR OLUYORUM"

"Eleştiri yapanlara sinirim bozuluyor; çünkü ayıp ediyorlar. Üzülmemek elde değil" diyen Fikret Orman, "Duygusal bir yapım var. Açıkçası Beşiktaş TV haricinde televizyon programları izlemiyorum. Gazete okumuyorum. Sosyal medyayı da kullanmıyorum. Sebebi moralimi yüksek tutmak istemek. Yalan dolan internet sitelerini takip etmiyorum. Moralimi bozmamaya çalışıyorum. Amaçları zaten moralimizi bozmak. Üzüldüğümüz de oluyor. Süleyman Seba'yı da çok üzdük" ifadelerini kullandı.

"STAT PAHALIYA MAL OLDU"

Stadın yapımının pahalıya mal olduğunu vurgulayan Orman, bunun nedenlerini ise, "Yüzde 60'ından fazlası yerin altında bir stat. Maliyeti çok yüksek bir stat. Harfiyetin taşınması yaklaşık 1 sene sürdü. Temelden yukarı çıktıktan sonra çok bir sıkıntımız kalmadı. Şu anda en üst tribünleri yapıyoruz. Bir çok şey buradan geçiyor. Oroparkın oradan su isale hattı geçiyor. İSKİ yapamıyor biz yapıyoruz. Kanalizasyon hattını da biz yapıyoruz. Buradan elektrik hatları, internet hatları gidiyor. Genelkurmay'ın internet kabloları var. Devletin bürokrasisi de uzun sürüyor. Artık o sıkıntılı süreçlerden geçtik. Sonlarına doğru geliyoruz. Hakkımızsa, bizim şerefimize yakışacaksa burada turumuzu atmak istiyoruz" diye sıralada.

"BÜTÜN KULÜPLER İÇİN TARİHİ BİR ŞANS KAÇTI"

Beşiktaş'ın stadını yaparken rakiplerinin kendilerine statlarını vermemesiyle ilgili olarak "Tarihi bir şans kaçtı" diyen Orman şöyle devam etti, "Centilmenlik, dostluk anlamında bütün kulüpler için şans kaçtı. Türk sporu açısından iyi bir fotoğraftı. Fakat olmadı. Çok geriye de dönmek istemiyorum. Geçenlerde yaşananları şahitleriyle beraber anlattım. Geçti artık. Bu dakikadan itaberin bunları konuşmak, aramızdaki dostlukları daha da parçalayacak. Biz ligin bitmesine kadar içeride dört maçımız var. Kasımpaşa, Trabzon, Galatasaray ve Akhisar. Önümüzdeki sezonda 8 maç var. 10-12 maç oynayacağız. Kulübün evinin olmadan şampiyonluğa oynaması çok zordur. Bir dönem rakibimiz oynadı, Olimpiyatta oynadılar 11'inci bitirdiler. Çok kuvvetli bir camiayız. Bu süreci iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Hatalarımız da vardır. Ancak oldu artık. 12 maçı içeride oynayacağız. Belki Ankara'da, belki başka bir yerde. Kasımpaşa maçını görmek istiyorum. İstanbul'daki taraftarın da ilgisini görmek istiyorum. Belki Trabzon ve Galatasaray maçlarını Ankara veya Konya stadında oynayabiliriz. Takım; bu camianın, taraftarın takımı. Başakşehir'de bütünlük yakalarsak, ona göre değerlendirceğiz. Statlar vermişler, vermemişler. Geçti Bor'un pazarı. Ama Beşiktaş çok iyi oyunculardan kurulmuştur. Basketbolcularımızla alakalı yemek vardı. Takım kaptanı Kerem, 'Bu kadar düzgün ve sorumsuz bir takımda çalışmadım' dedi. Bizim örf ve adetlerimizle uygun takımlarımız var. Bu işlere her takımımızda ehemniyet gösteriyoruz. Beşiktaş için farketmez, her statta oynar, oyunumuza bakarız."

Bir stilleri ve hayat görüşleri olduğunu kaydeden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Bir çizgiden gidiyoruz. O çizgiden gitmek hayat felsefemizdir. Beşiktaşlılar mütevazi kişilikleri severler. Çok abartılı konuşmayan, karşıdakini rahatsız etmeyen bir çizgimiz var. Yalnız sui-zan misal olmaz. Fakat siz kötüyü örnek gösterirseniz, biz de onu yapabiliriz. Ona muktediriz. Esas bu işte muhatap olan kişiler Türk futbolunun içindeki kişilerdir. Federasyon son dönemdeki gerginlik için bir çizgi ve duyarlılık koyarsa ortaya, biz ona uyarız. Biz çizgimizden sapmak gibi bir niyetimiz yok. Son Kulüpler Birliği toplantısında da Futbol Federasyonu'nun yapmış olduğu açıklamaya göre böyle şeylere müsade etmeyeceklerini söylediler" dedi.

"FATİH TERİM'E DESTEK OLMAK GEREK"

Türk futbolunun gidişatıyla ilgili ise Fikret Orman, "Çok önemli bir şans var, o da Beşiktaş'tır. Beşiktaş bir modeldir. Beşiktaş mali imkansızlıklara rağmen neler yapılabileceğini gösterdi. Bir takımda yabancı isimleri getirip de başarılı olma şansı sıfır. Biz yerli oyuncuya çok yatırım yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Yedi tane milli oyuncumuz var. Zamana ihtiyacımız var. Fatih Hoca'nın da zamana ihtiyacı var. Bizim onu desteklememiz gerekir. Kötü örnek verdiğinizde herkes onu ister. Eğer çizgi itibariyle kötüyü uzaklaştırıp iyiyi ödüllendirdiğinizde bunlardan uzaklaşılır. Aynı anne babalar birisi Tokat'ta birisi Sivas'ta doğup Almanya'ya gidip evleniyorlar. Bunların çocukları dünya starı oluşuyorlar. 75 milyon ülkede aynı tarz oyuncu yetiştirilmemesi, bunların altının incelenmesi gerekir. Tesislerden söyleniyor ama üst düzey statlar, antrenman sahaları yapılıyor. Biraz eğitmen ve eğitim sistemiyle alakalı çalışma yapılmalı. Bizim bir çalışmamız var ve onu gündeme koyacağız" açıklamalarını yaptı.

"NE TT ARENA NE DE SARACOĞLU..."

Beşiktaş'ın çok önemli bir marka olduğunu ve sponsorların onlardan, kendilerinin de sponsorlardan memnun olduğ4unu vurgulayan Fikret Orman, "Vodofone, Beşiktaş'ın stadına girerek iyi bir şey yapmıştır. Türkiye'de 26 stata yapılıyor. 25'ini devlet yapılıyor. Bir tek burası konuşuluyor. TT Arena da Saracoğlu da konuşulmaz. Bir tek burası konuşuluyor. Buradan da mutlular. Beko'dan, Mogaz'dan, Kalde'den mutluyuz. Basketbol'da Integral'le mutluyuz. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. Rakiplerimiz bugüne kadar devlet destekli şirketlerden sponsorluklar buldu. Tırnaklarımızla geldik, tırnaklarımızla gideceğiz" dedi.

"BİZ BEŞİKTAŞ'IZ OLACAK O KADAR"

Vodafone Arena'nın özelliklerinden de bahseden Orman, "Stat içinde geçerli olan telefonlarda televizyon yayını yapacağız. Takım Ümraniye'den çıktığında stattaki taraftarlar bunları görecekler. Binanın kendisi yönetimsel olarak akıllıdır. Aynen havaalanları gibi bir merkez olacak. Isıtmasından soğutmasına kadar, locaya geldiğinizde kendi locanıza bağlanıp yemeklerinizin siparişini yapacaksanız. Her anlamda akıllı bir stat. doğaya uygun malzemeler kullanıldı. Çatıdaki suyu alıp çim sahanın sulanmasında kullanıyoruz. Tuvaletlerimiz, yapılarımız yeşil üzerine kurulu. Çatı örtüsü PVC ve diğer daha teknolojik bir malzemeden yapılıyordu. PVC ile yapsaydık yarı fiyatına yapacaktık ama biz daha pahalısını seçtik. TT Arena'dan 12-13 milyon doların üzerinde fazla yatırım yapıyoruz. Çatı örtüsü normalde 7-8 milyon Euro daha ucuza yapılabilirdi, ama uçan bir çatı örtüsü olacak. Dünyanın en önemli yeri Beşiktaş'tır. Saraylar buraya yapılmıştır. Boğazın en güzel ve değerli yeridir. Biz Beşiktaş'ız olacak o kadar" ifadelerini kullandı.

"Vodafone Arena'da ilginç anlar yaşadınız mı?" "Beşiktaş ailesiyle beraber burayı yapıyoruz. Burası benim namusum. Burayı Beşiktaşlılara en güzel şekilde teslim etmek niyetindeyim. Umut Güner ile beraber bu işe fazla konsantreyiz. Her günümüz bir olay burada. Bazen polis geliyor. 'Adam düşmüş ölmüş' diyorlar. 'Betona gömdük gidin bulun' diyoruz. Dedikodular yaratıyorlar. Dedikoduya akıl yürütmek yerine başka şeylere çalışsınlar. Bazıları gelip işçilerimize tatlı ikram da ediyor" yanıtını verdi.

Fikret Orman sözlerinin sonunda ise, "Mayıs ayına kadar bir süreç var. Bu sene şampiyon olacağımıza inanıyorum. Her türlü engellemelere rağmen olacağız. Bir tek şeye, taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Takımdaki çocuklar yerlisi ve yabancısıyla pırlanta gibiler. Taraftarı arkalarında görmek istiyorlar. Bu stat bitecek. Turu burada atmak istiyoruz. Stat bitecek rahat olsunlar. Taraftar da iyi günde kötü günde takımın yanında olacaktır" diyerek taraftara destek çağrısı yaptı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fikret Orman: Turu Yeni Stadımızda Atacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement